Vekil Tarhan'dan 16 Ocak mesajı
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 16 Ocak Basın Onur Günü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı
Yayınlanma :
15.01.2022 10:56
Güncelleme :
15.01.2022 10:56


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını İzmit Av Köşkünde 16 Ocak 1923 tarihinde gerçekleştirmesinin ve Cumhuriyeti ilan edeceğini ilk kez açıklamasının yıldönümünde Basınımızın Onur Gününü buruk bir sevinçle kutluyorum. Bu burukluğun sebebi 2021 yılında basın özgürlüğüne yapılan müdahalelerin kendini çok daha fazla hissettirdiği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte iktidarın ‘tek adam’ yönetimine evrildiği süreçte, ‘tek sesli’ medya yaratma planının, ivme kazanmasıdır.
Kamu gücü kullanılarak ulusal medyanın yüzde 95’inin tam kontrolüne alan iktidarın, ‘muhalif’ medyayı adeta çökertmek için RTÜK, BİK ve Yargıyı önemli araç olarak bu yıl da sınırsızca kullandığına üzülerek şahit olduk.
2021 yılı özgürlükler karnesinde ne yazık ki ülkemizin sınıfta kaldığını ortaya koydu. 2021 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 153’üncü sırada bulunmamız basınımızın ne zor şartlarda mesleğini icra etmeye çalıştığının da en önemli göstergesidir.
Anayasamızın 28.maddesinde “Basın hürdür, sansür edilemez” hükmü basınımızın mesleğini özgürce yapmasının en önemli teminatıdır.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” demiştir. Bu sözlerin basınımıza ve siyaset dünyasına rehberlik etmesi gerektiğini bu güzel gün münasebetiyle bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
Basın mensuplarının düşüncelerinden dolayı işten atılmadığı, cezaevlerinde basın suçlusunun bulunmadığı, baskılardan uzak özgür ve bağımsız gazeteciliğin yaşanacağı bir Türkiye dileğiyle, kalemini kul etmeyen, mesleğini halk için icra eden, tüm basın emekçilerimizin 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutluyorum.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: