Vali Yavuz'un projesi 86 binin üzerinde ihtiyaç sahibine ulaştı
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal devlet anlayışının benimsenmesi, ihtiyaç sahiplerinin taleplerinin kısa sürede çözülerek toplumun refah seviyesinin artırılması, devlet ve halk arasındaki bağın güçlenmesi amacıyla Siverek'te 2004 yılındaki kaymakamlık görevi sırasında başlattığı "Gönülden Gönüle" projesi ile 86 binin üzerinde ihtiyaç sahibine ulaştı.
Yayınlanma :
24.04.2021 16:58
Güncelleme :
24.04.2021 16:58


Yavuz çifti, şehit aileleri, gaziler, engelliler, yaşlılar, yetim ve öksüzler ile ihtiyaç sahibi vatandaşların gönlüne girmek ve devletin şefkat elini onlara uzatmak için kaymakamların da katılımıyla Kocaeli'de görev yaptığı 10 aylık sürede 2 bin 500'ün üzerinde aileye ulaştı.
"AMACIMIZ GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURMAK, KİMSEYİ KİMSESİZ BIRAKMAMAK"
Vali Yavuz, ihtiyaç sahibi ailelerin gereksinimlerini karşılamak için projenin hayata geçirildiğini söyledi.
Sosyal medya, telefon, elektronik posta gibi iletişim araçlarıyla iletilen taleplerin ilgili birimlere yönlendirildiğini, gerekirse ev ziyaretleriyle ihtiyaçların yerinde tespit edildiğini aktaran Yavuz, programlanan günlerde ortalama 15 ev ziyareti gerçekleştirdiklerini, iş yoğunluğu nedeniyle kimi zamanlar eşinin bu ziyaretleri tek başına yaptığını anlattı.Yavuz, üstlendikleri görevin önemine işaret ederek, "Bu mesleğin en önemli özelliklerinden biri Anadolu'da halkımızın bizi 'devlet' olarak tanımlamasıdır. Halkımızın gözünde devlet, her şey... İhtiyacını, sorununu paylaşabildiği, derdine çare aradığı makamlardır buralar." dedi.
Projeden bahseden Yavuz, şu bilgileri paylaştı:
"Tespit ettiğimiz ailelerin kapısını çalmak, o andaki hallerini görmek ve o halleriyle onları değerlendirmek, hastası varsa tedavi ettirmek, çocuğu okula gidemiyorsa çocuğunu okula göndermek, ev eşyası yoksa temin etmek, gerekiyorsa evini tamir etmek gibi geniş bir proje... Büyük bir heyecanla vakıf çalışanlarımızla gece karanlığında bu işi yürütüyorduk. Büyük bir zevk almaya, mutlu olmaya başladık. İnsanları mutlu ettikçe daha çok mutlu olduk. Sonrasında bu projeyi gündüzlere yaydık. Birçok köye ulaştık. Bu proje il, ilçe merkezleriyle sınırlı kalmadı. İstanbul Gaziosmanpaşa'da kapı kapı dolaşarak bu projeyi devam ettirdik. Valilik görevlerimde de sürdürdük."
Amaçlarının gönül köprüleri kurmak, kimseyi kimsesiz bırakmamak olduğunu aktaran Yavuz, "Ulaşamadığımız her insan bizim için kayıptır, dedik. 'Devletin olduğu yerde kimse kimsesiz değildir' anlayışıyla bu güne kadar 86 bini üzerinde aileye ulaştık. Binlerce çocuğumuzun üniversite bitirmesine, meslek sahibi olmasına vesile olduk, binleri ifade edebileceğimiz sayıda insanımızı sağlığına kavuşturduk. Binlerce ailenin ev eşyasından tamiratına, ev sahibi olmasına kadar geniş bantta hizmetlerimiz oldu." değerlendirmesinde bulundu.
"PROJE TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR"
Yavuz, projeyi eşi ve kaymakamlar ile eşlerinin katkısıyla titizlikle sürdürdüklerini dile getirerek, "Makamlar aslında lütuf olduğu kadar imtihandır. Herkese kaymakamlık, valilik nasip olmayacağına göre böylesine ulvi bir görevi ifa ederken de milletin duasında, gönlünde olmak ve Hazreti Ömer'in de ifade ettiği gibi 'Fırat'ın kenarında bir koyunu kurt kapsa bundan kendimi sorumlu addederim' dediği gibi bu şehrin bize emanet edildiğini, insanların herhangi bir sıkıntısı olduğunda da dertlerine derman olmanın temel görevimiz olduğu anlayışıyla hareket ediyoruz. Amacımız; bize gerçekten ihtiyacı olan insanlara ulaşmak. Projenin temel hedefi de şehit aileleri, gaziler, engelliler, yaşlılar, öksüzler, yetimler ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımız." diye konuştu.
Kocaeli'de ulaştıkları aile sayısının 2 bin 500'ü geçtiğini belirten Yavuz, "sosyal inceleme ekibi"nin tespit ettiği kişilerin ihtiyaçlarının karşılandığını sözlerine ekledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: