TGF; “Gazeteciler 10 Ocak’ı buruk yaşıyor”
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, birçok hakları ellerinden alınan ve ekonomik zorluklar nedeniyle hayatta kalma mücadelesi veren basın çalışanlarının 10 Ocak’ı buruk yaşadığını belirtti.
Yayınlanma :
09.01.2022 12:48
Güncelleme :
09.01.2022 12:48


“PEK ÇOK HAK ELİMİZDEN ALINDI”
TGF Genel Başkan Karaca, gazetecilerin en az hakka sahip meslek grubu olduğunu kaydederek, “Meslektaşlarımız; günümüzde pek çok hakkı elinden alınan, asgari ücret maaş bile alamayan, baskı altında inleyen, sıfır güvenceyle çalıştırılan, bir kalemde işsiz bırakılan bir ortamda görevlerini yapmaya çaba göstermektedirler. Öte yandan basın sektöründe çalışan ancak, işverenleri tarafından Basın İş Kanunu kapsamında gösterilmeyen gazetecilerin, “basın kartı sahibi olan’’ ve “basın kartı sahibi olamayan gazeteci” ayrımı büyük mağduriyetler yaşatmakta ve basın kartı olmayan meslektaşlarımızın yıpranmadan faydalanamamaları önemli bir sorun teşkil etmektedir. Gazeteciler, özellikle işsiz kalma korkusu ile yasal haklarını kullanamamakta ve sendika üyesi olamamaktadır. Bu yüzden gazetecilerin hukuki hakları yeniden düzenlenmelidir.
Bu nedenledir ki, 10 Ocak'lar meslektaşlarımız için ne yazık ki bir kutlama vesilesi olmaktan çıkmış durumdadır. Dileğimiz, bir an önce gazetecilerin hak ettikleri güvencelere kavuşturulması, haklarının ve hukuklarının yeniden elde edilmesi ve mesleğin itibarının yeniden sağlanmasıdır. Dayanışma ve güçlerimizi birleştirme günü olarak değerlendirdiğimiz bu 10 Ocak Gazeteciler Günü'nün de, mesleki mücadele gücümüzü ve azmimizi arttıran anlamlı bir gün olmasını yürekten diliyorum.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: