Tarhan; Bakanlık, OSB'lere bağış baskısı yapıyor
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ramazan ayında OSB’lere gönderdiği yazıyla bağış baskısı yaptığı yönündeki iddiaları TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesiyle gündeme taşıdı.
Yayınlanma :
09.05.2022 13:17
Güncelleme :
09.05.2022 13:17


“Sanayicilerden haraç kesiliyor, yandaş marketlere kaynak aktarılıyor”
Konu hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın cevaplamasını istediği sorularda Tarhan, yapılan bağışlara ve dağıtılan yardım kartlarına ilişkin bilgi istedi. “Sanayicinin son dönemde artan maliyetler altında ezildiğini görmezden gelen Bakanlık, Ocak ayında enerji krizinde de sanayicinin yanında duramamış ve üretim adeta durma noktasına gelmişti. Büyük bir krizle kendi kendilerine mücadele etmeleri beklenen OSB’lere bir de bağış baskısı kurulmasını kabul edilemez. Sanayicinin desteklenmeye ihtiyacı var. Ama Bakanlık sanayiciye destek paketi açıklamak yerine, adeta sanayiciyi haraca başlamış durumda. Üstelik OSB’lerden toplanan bağışlar yandaş marketlere kaynak aktarılıyor. Bakanlığın görevi OSB’lerden bağış toplayarak bu bağışları yandaşları üzerinden dağıtmak mı? Bunun için bir ekip mi kurdular bunun da açıklanmasını talep ediyoruz.” diyerek Bakanlığı eleştirdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: