Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SP'nin Gebze mitingine büyük ilgi

Gebze’de Saadet Partisi tarafından gerçekleştirilen miting de yer yerinden oynadı. Binlerce Gebzeli, peygamber efendimize yapılan hakaretlere ve terör olaylarına “Dur!” dedi.

SP'nin Gebze mitingine büyük ilgi
07 Ekim 2012 - 22:38
Saadet Partisi Kocaeli ve Gebze teşkilatları tarafından organize edilen, “Peygamberimize saygı, teröre lanet” mitingi için Gebze Cumhuriyet Meydanı`nda buluştu. Düzenlenen miting için Saadet Partisi`ne çeşitli sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve cemaat liderleri ve sivil vatandaşlar destek verdi. Mitingin adı, “Peygamberimize saygı, teröre lanet” olmasına rağmen hiçbir konuşmacının terör ile ilgili konuşmaması dikkat çekti. Öte yandan peygambere saygı ve terörü lanetlemek için miting alanına gelen başka partilerde yüzlerce vatandaş, Saadet Partisi bayrakları altında seçim propagandası dinledi.
 
ABDÜLLATİF ŞENER DE KATILDI
Saadet Partisi Kocaeli ve Gebze teşkilatları ortaklaşa, Müslümanların Masumiyeti filmiyle peygamber efendimize hakaret edilmesi ve son dönemdeki terör olayları ile ilgili, “Peygamberimize saygı, teröre lanet mitingi düzenledi. Miting için Kocaeli Perşembe Pazarı`ndan iki otobüs kaldırılırken, ilçelerden de otobüslerin kaldırıldığı öğrenildi. Saadet Partisi`nin mitingine destek için, eski Türkiye Partisi Genel Başkanı ve eski Bakan Abdüllatif Şener, Türkiye Caferiler Derneği Genel Başkanı Selahattin Özgündüz, İsmailağa Cemaati hocaları, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Önder Kılıçarslan, AKP Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ve yönetim kurulu, MHP Gebze İlçe Teşkilatı, Büyük Birlik Partisi Gebze İlçe Yönetimi, DSP Gebze İlçe Yönetimi ve Gençlik Kolları da alana geldi.  Saat 18.00 sıralarında ise SP Genel Başkanı Bolu`daki kongreden gecikmeli olarak alana gelerek, alandaki binlerce vatandaşı selamladı. Kamalak vatandaşların coşkulu karşılamasının ardından platform arkasındaki parti, sivil toplum ve cemaat önderleriyle görüştü.
 
YOĞUN GÜVENLİK
Mitinge Saadet Partisi Kocaeli teşkilatı tam kadro katılırken, miting alanına gelen partililer polisin yaptığı üst aramasının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Cumhuriyet Meydanı`na geldi. Meydana gelen binlerce vatandaş, bayraklarını sallayarak teröre ve peygambere hakaret edenlere lanet okudu. Büyük bir coşkuyla sloganlar atan vatandaşlar, İsrail`e ve peygamberimize hakaret içeren filmi yayınlayanlara lanet okudu. Cumhuriyet meydanı Kocaeli ve Gebze`nin çeşitli alanlarından gelen binlerce vatandaşla dolup taştı.
 
BANT TAKTILAR
Miting alanına gelen vatandaşların birçoğu başlarına, üstünde “La ilahe illallah” yazan bantlar takarken, Miting alanını dolduran yaklaşık 5 bin partili, 16.00`da yapılması planlanan mitinge geç katılan genel başkan Kamalak`ı bekledi.   Miting alanına İsmailağa Cemaati hocalarının geldiğini duyan saadetliler, binlerce ağızdan, “Hepimiz Cübbeli Ahmet Hocayız” diye sloganlar attılar. Öte yandan eylemciler, “Biz Türküz, biz Kürtüz biz bir milletiz”, “Müslümanlar Kardeştir”, “Kahrolsun İsrail” diye sloganlar attılar.
 
BÜYÜK DESTEK
Saadet Partisi`nin mitingine destek, için eski Türkiye Partisi Genel Başkanı ve eski Bakan Abdüllatif Şener, Türkiye Caferiler Derneği Genel Başkanı Selahattin Özgündüz, İsmailağa Cemaati hocaları, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Önder Kılıçarslan, AKP Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ve yönetim kurulu, MHP Gebze İlçe Teşkilatı, Büyük Birlik Partisi Gebze İlçe Yönetimi, DSP Gebze İlçe Yönetimi ve Gençlik Kolları da alandaki yerlerini aldı. Genel Başkan Kamalak Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz ve eski bakan Abdüllatif Şener ile el ele fotoğraf çektirdi.
 Saat 18.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı`na gelen Kamalak vatandaşları selamladıktan sonra, mitinge katılan vatandaşlara seslendi. Öte yandan mitingin bir bölümünün teröre lanet olarak belirlenmesine rağmen Kamalak da dâhil hiçbir konuşmacı terörden bahsetmedi.  Konuşmasında adeta parti propagandası yapan Kamalak, Türkiye`nin bir yol ayrımında olduğu belirterek AKP`ye yüklendi. Kamalak, “Türkiye bir yol ayrımındadır. Hz. Adem`den bu yana yollar hep ikiye ayrılmıştır. İster CHP`li oldun, ister BDP`li olun ister AKP`li olun sorun şu; sizler haçlı birliğinden yana mısınız İslam birliğinden yana mı? Bütün tartışmaların özü bu sorudadır. Birileri çıkmış adi saldırılar karşısında, ‘Biz milletin gazını aldık` diyebiliyor. Ama üzülerek itiraf edelim ki;  yazık ki doğru söylüyor. Zinayı serbest bırakan kim? Yenmesi haram olsan şey nedir? İyi de domuz etini kasaplık hayvan grubuna alıp, teşvik kredisi veren kim? Sözüm ona güçlü Türkiye`ymiş onurlu Türkiye`ymiş, şimdi milletin gazını almaya çalışıyorlar. Kitabımıza göre zina yasak ama uygulamada gerçek, faiz yasak ama uygulamada gerçek. Aziz milletim siz mi değiştiniz kitabınız mı değişti?” dedi.

ŞENER'İN SESİ KISILDI
Saadet Partisi`nin mitingine destek vermek için gelen eski Bakan Abdüllatif Şener ise, “Müslüman inançlarına saldırıldığı zaman gerekli tepkiyi ortaya koyandır. Ama maalesef son yıllarda İslam dünyasında Müslümanları perişan eden, Müslümanların duyarlılıklarına ve inançlarına hakaretler edilirken, Türkiye`de bir ses duymak mümkün değildir. Saadet partisi dışında ortaya koyulacak bir tepkiyi göremez olduk. Bundan 10 sene önce olsaydı sırf Libya`daki bombardımanlar nedeniyle Cuma namazları sonrasında camilerin önünde demokratik eylemler yapılıyor olurdu, ama ses yok” diye konuştu. Ayrıca Abdüllatif Şener, tam AKP`nin politikalarını eleştireceği sırada sesi kısıldı. Konuşmasını devam ettiremeyen Şener, konuşmasını yarıda kesti.
 
CAFERİLERDEN DESTEK
Yine mitinge destek için alana gelen ve bir konuşma yapan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, “Fikir hürriyetine herkesten çok peygamberimiz saygı duymuştur. Hiçbir zaman bir buçuk milyar insanın dinine hakaret etmek fikir özgürlüğüne sığmaz.  Bu küfürlerin arkasındaki Siyonistler bir Hristiyan-Müslüman savaşı çıkarmak istiyorlar. Bu son zamanlarda yaşananlar tesadüf değildir. Bizim kimseyle din düşmanlığımız savaşımız yok. Ama ne oldu ki; bize bugün Müslüman Müslümana intihar saldırısı yapıyor. Bunu peygamberimizin ümmeti yapamaz. Bunları beyni uyuşturulmuş, Siyonistlere ortak olanlar yapar. Kim ki bu gün mezhep tartışmalarını kaşırsa bilin ki; Siyonizm`e hizmet ediyordur”” dedi.
 
İNSANLIK ALEMİNE YAPILMIŞTIR
Peygamberimize saygı ver teröre lanet mitinginde konuşan SP Kocaeli İl Başkanı Sinan Ejderoğlu da, “Bir milleti millet yapan değerler vardır. Bizim peygamber sevgilisi bu değerlerin başında gelir. Peygamberimize yapılan hakaret tüm Müslümanlığa hatta tüm insanlık âlemine yapılmıştır. Geçtiğimiz günlerde gösterime giren, İslam`a ve peygamberimize hakaret eden filme karşı sessiz kalmamız düşünülemez” diye konuştu. Miting, Genel Başkan Kamalak`ın konuşmasının ardından saat 19.00 civarında sona ererken, mitinge katılan vatandaşlar dua ederek alandan ayrıldı.