Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Servisçiler ile otobüsçülerin gözü UKOME toplantısında

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası ile Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası bu ay gerçekleştirilecek olan UKOME toplantısını bekliyor. Zam taleplerinin karşılık bulmasını isteyen odalar, akaryakıt fiyatlarının artışından yakınıyor

Servisçiler ile otobüsçülerin gözü UKOME toplantısında
02 Aralık 2021 - 11:15 - Güncelleme: 03 Aralık 2021 - 00:12
Akaryakıt fiyatları başta olmak üzere giderlerinde büyük yükseliş yaşayan Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası ile Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası zam bekliyor. Toplu taşıma esnafı yüzde 40, servisçiler ise yüzde 20 oranında zam talep ediyor. Gider kalemlerinin döviz kuru ve zamlarla birlikte ciddi oranda arttığını kaydeden oda başkanlarının gözü bu ay gerçekleştirilmesi planlanan UKOME toplantısına çevrilmiş durumda.

“MAZOT 1 DOLAR OLDU”
Zam talepleriyle ilgili konuşan Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Taşçı, “UKOME toplantısı bizim için kritik olacak. Mazotun 1 dolara yaklaştığı bir dönemden geçiyoruz. Zam talebimiz artan maliyetler nedeniyle yüzde 20 oranında olacak. Asgari ücretin de önümüzdeki günlerde artması ile birlikte şoför maliyetleri de yükselecek. Bu giderleri göz önünde bulundurmak zorundayız.
 
“BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOK”
Her zaman söylediğimiz gibi; 1 şoför 16 kişiye bakamaz ama 16 kişi 1 şoföre bakabilir. Ortada yanan bir ateş vardır. Bu ateşi söndürmek için herkes fedakarlık yapmak zorundadır. Ellerimizi taşın altına koyarak mücadele veriyoruz. Yarın ne olacağını, fiyatların nereye gideceğini bilemiyoruz. Tüm masraflarımızın katlandığı bir dönemde zam talebinde bulunmaktan başka bir seçeneğimiz yok” dedi.

“ZARARINA DİREKSİYON BAŞINA GEÇİYORUZ”
Bu ay gerçekleştirilmesi beklenen UKOME toplantısında zam taleplerinin görüşüleceğini ifade eden Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ise “Yüzde 20’lerden başlayan zam talebimizi sonra olarak yüzde 40 ile 50 arasına çıkarmak zorunda kaldık. Başta akaryakıt olmak üzere giderlerimize gelen olağanüstü zamlar belimizi bükmüş vaziyette. Esnafımız zararına direksiyon başına geçiyor” diye konuştu.

“ZAM İSTEMEK ZORUNDA KALDIK”
Akaryakıt haricinde sadece lastiğe gelen zam bile durumun vahametini gözler önüne serdiğini kaydeden Kurt, “3 ay önce bin 650 liraya aldığımız bir adet lastik bugün 2 bin 150 lira olmuş durumda. Artacak olan şoför ücreti maliyetleri ve vergiler de sırtımıza yüklendiğinde bu zam oranını talep etmek zorunda kaldık. Yeni yıldan beklentimiz bizi en çok etkileyen pandeminin son bulması ve ekonomik anlamda ülkemizin düze çıkması olacak” açıklamasında bulundu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum