Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şeker'den Engelliler Günü mesajı

İlyas Şeker, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebi ile toplumumuzun yapı taşlarından olan engelli bireylerimizin gününü kutlamak ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi vermek için basın açıklamasında bulundu.

Şeker'den Engelliler Günü mesajı
02 Aralık 2020 - 13:46 - Güncelleme: 02 Aralık 2020 - 15:31
AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle toplumumuzun yapı taşlarından biri olarak özel yere sahip engelli bireylerimizin gününü kutlamak ve bu alanda yapılan yatırımlar hakkında bilgi vermek için gazetemize açıklamalarda bulundu.
Toplumların gelişmişlik seviyelerini, insana verdikleri değer ve insan odaklı çalışmaların belirlediğini ifade eden Şeker,
“Güçlü Türkiye’nin Güçlü Toplumunu oluşturan kişiler arasında en özel yere sahip engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata adapte olabilmeleri için AK Parti olarak büyük bir çaba sarf ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki; engelli bireylerimiz için hayatı erişebilir kılmak ve onları hayatın akışına dahil etmek en öncelikli görevlerimizden birisi. Bu bilinçle Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği istikamette çalışmalarımızı büyük bir özveri ile yürütüyoruz.
Öncelikle  2005 yılında Türkiye’nin ilk Engelliler Kanunu’nu çıkartarak yapılacak olan çalışmalar için hukuki alt yapıyı oluşturduk. Ayrıca Aile Temelli Ulusal Erken Müdahale Programını başlattık. Bu program ile birlikte yeni doğan döneminden itibaren erken tanı ve müdahale amaçlanmıştır. Yaşamlarını tek başına sürdüremeyen vatandaşlarımız için düzenli olarak bakım hizmeti sunulmaktadır. İlgili bakanlığımızca aileleri yanında kalan engelli bireylerimiz için gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleri geliştirilmiştir.
   Engelli bireylerimizin tüm tedavi masrafları, tıbbi cihaz ve ilaçlar dahil olmak üzere Genel Sağlık Sigortası kapsamında karşılanmaktadır. Üretken bir birey olarak topluma katkı sağlama hissini sağlamak için istihdam politikaları geliştirdik ve bunlar neticesinde 404.759 engelli kardeşimizi iş hayatıyla buluşturduk. Bu kapsamda da 2012 yılında dünyada ilk defa E-KPSS’yi başlattık.” ifadelerini kullandı.
KOCAELİ’DE ENGELLİ BİREYLERİMİZ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
   Engelli bireylerimiz için yapılan çalışmalar hakkında genel bilgi veren Şeker, Kocaeli’de yapılan çalışmaları ise şu şekilde özetledi;
“ Engelli vatandaşlarımız sunulan imkanlarla birlikte hayata öyle bir sarılıyorlar ki; engelin hayatı engelleyemeyeceğini bizlere gösteriyorlar. İlimizde engelli bireylerimize yönelik bakanlığa bağlı 1 adet gündüzlü, 4 adet yatılı rehabilitasyon merkezi, 2 adet de yatılı özel bakım merkezi bulunmaktadır. Bu bakım merkezlerinde yapılan çalışmalara ek olarak bireylerimizin yetenekleri gözlenmekte ve bu doğrultuda da çeşitli spor dallarına yönlendirmelerde bulunulmaktadır. Bu çalışmalar doğrultusunda geçtiğimiz yıl masa tenisi, atletizm, halter ve judo dallarında özel sporcularımız bir çok başarıya imza atmıştır.
   Ayrıca ilimizde 9609 kişiye kişi başı 1544,61 TL olmak üzere sosyal yardım yapılmaktadır. Bu kapsamda Kasım 2020 itibariyle toplamda 15.365.780,28 TL yardımda bulunulmuştur. Aynı zamanda ilimizde engelli kimlik kartını 2014 yılı ve öncesinde 9858 kişi kullanırken verilen hizmet kalitesinin ve çeşitliliğinin artmasıyla bugün bu rakam 23.206’ya yükselmiştir.
   AK Parti olarak bizler biliyoruz ki; engelli bireylerimize yapılan hizmetler bir lütuf değil zorunluluk, ayrıcalık değil haktır. Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile birlikte hiç kimsenin kaderine terk edilmediği, çaresiz bırakılmadığı bir Türkiye anlayışıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.
   Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli bireylerimizin bu anlamlı günlerini kutluyor, her birine selam ve sevgilerimi sunuyorum.” 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum