Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şehit Öğretmen Aybüke'nin adı Darıca'da ölümsüzleşti

2017 Yılında Batman'daki terör saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın (22)'ın adı, törenle Kocaeli'nin Darıca İlçesi'ndeki bir tesise verildi. Törene, Aybüke öğretmenin vurulduğu sırada aynı araçta yanında oturan ve Darıca'da görevine devam eden meslektaşı Tuğçe Topaloğlu' hazır bulundu.

Şehit Öğretmen Aybüke'nin adı Darıca'da ölümsüzleşti
24 Kasım 2020 - 14:53 - Güncelleme: 26 Kasım 2020 - 11:01
İlk görev yeri olan Batman'ın Kozluk İlçesi'nde 9 Haziran 2017 tarihinde karne dağıtımının ardından aynı okulda görev yaptığı 4 meslektaşıyla birlikte  bindiği otomobille evine doğru gitmekte iken PKK'lı teröristlerce açılan ateş sırasında ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Şenay Aybüke Yalçın (22)'ın adı, Darıca Sırasöğütler Mahallesi'ndeki bir tesise verildi.

AYBÜKE ÖĞRETMEN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜNDE AYNI ARABADA YANINDA OTURAN MESLEKTAŞI TUĞÇE TOPALOĞLU, O ANI HATIRLAMAK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Darıca Belediyesi Meclis Kararıyla, Sırasöğütler Mahallesi'nde sadece kadınların spor, çocukların ise oyun oynayacağı tesise '' Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kadın ve Çocuk Spor Merkezi'' adı verilirken açılışa katılan,  PKK'lı teröristlerin saldırısı sırasında şehit düşen Şenay Aybüke Yalçın  ile aynı arabada bulunan ve daha sonra Darıca'ya tayini çıkan Matematik Öğretmeni Tuğçe Topaloğlu, Aybüke öğretmenin olmadığı 3'üncü Öğretmenler Günü olduğuna değinerek, '' En son 2016 yılındaki Öğretmenler Günü'nü birlikte kutlamıştık, o yıl ilk ve sondu, Sayın belediye başkanımız bu projeden bahsettiğinde ben kendi adıma çok mutlu olmuştum, Aybüke'nin de bu projeden bilgisi var, onları da çok mutlu ettiğine inanıyorum, çok duygulandılar, özellikle emeği geçenlere çok teşekkür ettiler. Özel günler çok zor geçiyor, bizim için ve ülke için çok büyük kayıp, bundan sonraki amacımız, nice Aybükeler yetiştirebilmek'' şeklinde konuştu.
Şenay Aybüke Yalçın'ın PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sırasında vurulmasıyla ilgili olarak o anı hatırlamak istemediğini ve kendisi için zor bir an olduğunu belirten Tuğçe Topaloğlu, '' Karneleri dağıttık, aynı arabaya 5 arkadaş bindik Aybüke hemen yanımda oturuyordu zaten, o kadar kısa bir an, bize sorarsanız dakikalar sürdü, aslında sonradan izlediğimizde saniyeler sürüyor, çok zordu, bir anda ortalık karıştı ve silah sesleri duyduğumda da o an unutulamazdı, orda kaybetmiştik zaten, bizim için çok zordu, bunları böyle anlatmak istemiyorum '' şeklinde konuştu.

KAYMAKAM KARA; ELLERİNDE NE SİLAHLARI, NE TANKLARI, NE DE TÜFEKLERİ VARDI, SADECE KALEMLERİ VE KOCAMAN YÜREKLERİ VARDI
 Pandemi dolayısıyla sade bir şekilde yapılan açılışa, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, başkan yardımcıları ve bazı öğretmenler katıldı.
Duvarına Şehit  Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın fotoğrafının çizildiği tesisi gezen Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Kadınların ve çocukların faydalanabileceği tesise  '' Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kadın ve Çocuk Spor Merkezi'' adının verilmesi nedeniyle Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirterek, ''  Şehit Aybüke öğretmenle birlikte diğer öğretmenlerimiz çocuklara faydalı olabilmek için mücadele edip görevlerini yapıyorlardı, ellerinde ne silahları, ne tankları, ne de tüfekleri vardı, sadece kalemleri ve kocaman yürekleri vardı, milletimize kin kusan guruplar, hain terör örgütlerinin en sevmediği meslek ilim ve irfan olması, ama bu yapılanlar ben inanıyorum ki, öğretmenlerimizi, milletimiz yıldıramayacak ve onlar Aybüke öğretmenimizin izinden gitmeye devam edecekler. Ülkemizin gelişmesi,büyük hedefler olan 2023, 2053 ve 2071 ulaşması, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'i kurarken hedef olarak ortaya koyduğu muasır medeniyetlere ulaşması safhasında her zaman olduğu gibi bu günden sonra da, öğretmenlerimizin özveri gayretleri ve fedakarlıklarıyla büyük bir çalışma içerisinde görevlerini ifa etmeye devam edeceklerdir. Aybüke ve diğer şehit öğretmenlerimiz, milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır, tabii bu sevgiyi, bu vefayı biraz daha somut hale getirmenin yolu bu gibi eserlere isimlerini vermektir, belediye başkanımız da sağolsun vefasını ekibiyle birlikte somut bir vefaya dönüştürerek hem kadınlara, hem çocuklara, hem de şehidimizin adını yaşatmak adına bu güzel bu eseri meydana getirdi, üç güzelliği bir arada yaşıyoruz, emeği geçenlere tekrar teşekkür ederim'' şeklinde konuştu.

BAŞKAN BIYIK; ŞUNU BİLSİNLER Kİ, BU MEMLEKETİN AYBÜKELERİ BİTMEZ

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'da yaptığı konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerin günü kutladığını ifade ederek, '' Başta şehit olan kardeşimiz olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Şenay Aybüke öğretmenimizin şehit olduğu sırada yanında olan Tuğçe hocamız sağolsun bizi kırmayarak buraya geldi. Burada açtığımız tesisimizde şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın'ın ismini vererek adını ölümsüzleştirmek istedik. Özellikle bayan olması nedeniyle tesisimizi hanımefendilere bugün hizmete açtık, inşallah pandemiden sonra halkımızın hizmetine koyacağız. Aybüke hocamıza tekrar Allah Rahmet eylesin. 2017 yılında Batman Kozluk'da hunharca şehit edildi, ama şunu bisinler ki, bu memleketin Aybükeleri bitmez, bitmeyecektir de, Allah'ın izniyle binlerce Aybülerimiz daha arkada var. Olayı bir seferberlik görevi gibi bilen eğitim camiasının fedakar öğretmenlerini ben bir kez daha şükranla, minnetle anıyorum'' dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OĞUZ; EMEĞİN, SABRIN VE METANETİN ÖLÜMSÜZLEŞTİĞİ VE SOMUT HALE GELDİĞİ AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADINA GÜZEL YAPILMIŞ GÜZEL BİR ESER
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ise, Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, dokunduğu her kalbe, her yüreğe ilmek ilmek sabırla, metanetle ilim işleyen, bilgi işleyen  öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladığını belirterek, '' Bugün tabii buruk bir öğretmenler gününü kutluyoruz, covid-19 nedeniyle öğretmenlerimiz maalesef evlerindeler, pandeminin kalmasından sonra tekrar öğrencilerle ve okullarıyla kucaklaşmayı bekliyorlar. Bugün burada emeğin, sabrın, metanetin ölümsüzleştiği ve somut hale geldiği Aybüke öğretmenizin adına yapılmış güzel bir eseri görüyoruz, bu eserle birlikte Aybüke öğretmenizin ve tüm şehit öğretmenlerimizin emekleri ve ruhları şaad olacak ve burada ölümsüzleşecek ve ebediyete kadar da bu ilim irfan hizmetlerini yapmaya devam edecekler. Ben bu noktada sayın kaymakamız ve belediye başkanımıza da böylesi bir günde öğretmenlerimizin yüreğine dokunan, bir nebze de olsa onların yüreklerine su serpen bir hizmeti bizlere bağışladıkları için, ismiyle atfeddikleri için ben kendilarine teşekkür ediyorum'' dedi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum