Şehit aileleri ve gaziler öfkeli; ‘’Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir!’’
Terör Örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın umut hakkı sürecine Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ülke genelinde tepki gösterdi. Gebze Kent Meydanı’nda Şehit Aileleri adına konuşan Şehit Kızı Yadigar Alaçayır, “Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir. Denenmiş, tekrar denenmez” dedi.
Yayınlanma :
07.01.2025 18:00
Güncelleme :
07.01.2025 18:00


İŞ YİNE BAŞA DÜŞTÜ
Yadigar Alaçayır, “7100’ü asker, 900’ü polis, 200’ü öğretmen imam şehitlerimizi, 5 bine yakın sivil şehidimizi hatırlayın. Bugün buraya utanmadan bebek katiline umut hakkı verilsin diyenlere geçmişi hatırlatalım diye toplandık. Bizim en büyük arzumuz terörün bitmesidir. Aynı acıyı başka bir aile yaşamamasıdır. Bunun yolu bebek katiline özgürlük vermek değildir. Denenmiş tekrar denenmez. Biz şehit aileleri olarak 2.5 aydır bekliyoruz. Acaba birileri bizler adına tepki gösterir mi dedik. Ancak şu ana kadar hiçbir STK ya da kurum tepki göstermedi. Bugün iş yine başa düştü.
TERÖRLE MÜZAKERE EDİLMEZ
Sizleri vicdanınızla baş başa bırakıyoruz. Allah sizlere bu acıyı yaşatmasın. Bugün yaktığımız tepki meşalesini umuyoruz ki sizler devam ettirirsiniz. Bu açıklamayı eleştirecekler olacaktır. Onlara soruyorum. Sizin oğlunuz hiç öldü mü? Ölmediyse konuşmayın! Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir. Çünkü her sürecin sonunda canı yanan bizler oluyoruz. İnançlıyız, kararlıyız. Türk Bayrağı yükseklerde dalgalanacak. Ne mutlu vatan için şehit olanlara. Ne mutlu Türk’üm diyene.”
Yadigar Alaçayır, konuşması sonrası şehit aileleri ve gazilerde yaptıkları konuşmada müzakere sürecini sert bir dille eleştirdiler.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: