Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sarkozy hakkında rüşvet iddiası!

Sarkozy, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden adaylığını çekmesi için rakibine para ödemiş.

Sarkozy hakkında rüşvet iddiası!
08 Ekim 2012 - 09:17
Fransa ’da Hıristiyan Demokrat Parti Başkanı Christine Boutin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan vazgeçmesi halinde Sarkozy’nin kendisine 800 bin euro ödeme sözü verdiğini ancak paranın yalnızca 660 bin eurosunu ödediğini açıkladı. 
 
L’Express dergisi editörü Eric Madonnet, “Bu durumu hoş görmek için söylemiyorum ama Fransa cumhurbaşkanlığı seçimine her zaman çok büyük paralar karışmıştır” dedi. 
 
Vergi mükellefleri birlikleri ise Fransa’da devletin siyasi hareketlerin çoğuna ödenek ayırması nedeniyle, Sarkozy’nin rakibini ‘kamu parası’yla satın aldığını savundu. 
 
Sarkozy’nin partisi Halk Hareketi Birliği’nin hazine sorumlusu Dominique Dord ise ikili arasındaki anlaşmadan haberi olmadığını söylerken, yaptıkları araştırma sonucu anlaşma dosyasını bulduklarını ve parti genel sekreteri Jean-François Cope’nin Boutin’e ‘mali destek’ güvencesi verdiğini belirtti. 
 
Boutin’in hesabına 50 bin euro yatırdıklarını, paranın kalan kısmını da toplar toplamaz hesaba yatıracaklarını belirten Dord, ödemenin ‘meşru’ olduğunu savundu. 
 
Anlaşmanın ikili arasında 8 ay önce yapıldığı belirtildi. Yarıştan çekilmeseydi, bu paranın devlet tarafından kendisine seçim kampanyası için zaten tahsis edileceğini söyleyen Boutin, parasının kalan kısmını istediğini belirtip “Sarkozy bana paranın parti tarafından sağlanacağı sözünü verdi. Maalesef parayı görmek için savaşmak zorunda kaldım” dedi.