Sarıtoprak: "Bu duruma müsaade edenlerin kafasına yağsın bu taşlar"
Katıldığı bir canlı yayın programında, Darıca’da faaliyet gösteren bir sanayi kuruluşunun patlattığı dinamitler sebebi ile vatandaşların zarar gördüğü olaya değinen Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak, “Gerçekleşen patlamada vatandaşın kafasına yağan taşlar, umuyoruz ki bunları müsaade edenlerin kafasına da yağar” dedi.
Yayınlanma :
30.12.2022 13:50
Güncelleme :
30.12.2022 15:08


TRAFİK, ELEKTRİK, İNTERNET MÜLTECİ... DARICA’NIN SORUNU SAYMAKLA BİTMEZ
Darıca’da en büyük problem trafik problemi. 20 yıldır Darıca’da çözüme kavuşturulmayan trafik sorunu var. Sabah ayrı akşam ayrı sıkıntı. Alternatif birkaç yol yapıldı ama bu sorun bir türlü çözülemiyor. Kesin bir çözüm bulunamıyor. Metro kısmen rahatlatır mı? Belki bir nebze! Darıca’nın bir diğer sorunu ise elektrik. 40 milyon TL SEDAŞ bütçe ayırdı. Haftada en az iki kez elektrikler kesiliyor. Esnaf mağdur, evdekiler mağdur. İnternet sorunu büyük. Senelerden beri yatırım yaptıklarını söylüyorlar. Ama çözülmüyor. Çöp toplama ve temizlik çalışmaları yeterli değil. Bu büyük sorun. Partimizle birlikte sahaya indiğimizde öbek çalışmasında vatandaşa yüz yüze sorduk. Hatta ilginç şikayetler aldık. İki bayan bize dedi ki CHP’li olduğumuz için bizim burayı süpürmüyorlar. İlginç değil mi hizmette ayrım olur mu? Bir diğer büyük sorunumuz ise yabancı uyruklular… Darıca’da çok sayıda yabancı var. Bu yabancılar Darıca’da yaşayanları rahatsız ediyorlar. Hiçbir önlem almıyorlar. Yabancılar yüzünden Darıcalı tedirgin oluyor. Gece olduğu zaman parklarda yollarda insanlar rahatsız oluyorlar. Biz Darıca’da böyle bir sorun yaşıyorlarsa Türkiye’nin her yerinde yaşanır. Geçtiğimiz gün bölgemizdeki bir hastanede yabancı uyruklu bir vatandaş doktorumuzu darp etti. İş nereye kadar uzandı.
VATANDAŞINI DÜŞÜNEN LÜKS ARACA BİNMEZ
Geçen sene bir yurt dışı programı yaptılar. Bizi de davet ettiler. Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte karar aldık ve gitmedik. Ekonomik sıkıntılardan dolayı ve belediye bütçesinden çıkacak bir rakam olacağı için katılmadık. Gerekçemiz tamamen buydu. Geçenlerde Afyon gezisi yaptılar. 2-3 günlük program. Bizi de davet ettiler. Ekonomik kriz var. Darıca halkının verdiği vergilerle böyle bir geziye çıkmayı kabul etmedik. Kendileri gitti. 230 bin nüfuslu Darıca’da 10 bin üzerinde hacizli insanımız var. Böyle bir programa ne gerek var. Bunlar lüks arabalara biniyorlar. Şatafatlı bir hayat sürüyorlar. İki lüks makam aracın varken, bir de üçüncü bir araç TOGG alacağım dersen bu büyük yanlış. İyi başkan lüks arabalara binmez. Lüks seyahatler yapmaz. Harcama yapacaksanız 10 bin insanımız hacizli ödeme sıkıntısı yaşıyor. Onlara destek olsunlar. Biz bu tarz lüks gezilere katılmayacağız.
VATANDAŞIN KAFASINA YAĞAN TAŞLAR, BU İŞE MÜSAADE EDENLERİN DE KAFASINA YAĞSIN
İlçemizin ne yazık ki sorunları bitmiyor. Bir diğer büyük sorunumuz ise ilçemizde faaliyet gösteren bir sanayi kuruluşu Darıca’da Emek Mahallesinde bir projeye başladı. Arazisini büyütmek için dinamitle patlatma yapan ve adeta Darıcalı’nın başına taş yağdıran, birçok araca zarar veren sanayi kuruluşu şimdi ne hakla milletin yolunu kendi yolunu kapattı merak ediyorum. Bu imtiyazı onlara kim tanıdı? Bu işin arkasında kim var? Kamuoyu bu sorulara cevap arıyor. Darıca'nın merkezinde patlama yapıyor milletin başına taş yağdırıyorsunuz, belediye buna sessiz ve seyirci kalıyor. Biz CHP Meclis Grubu olarak konuyu mercek altına aldık. Belediye’ye arkadaşımızı gönderdik. Dört parselden oluşan bir çalışma alanı var. 60 dönümlük alanda sadece bir parsele ruhsat verilmiş. 50 dönümlük alanda hiçbir çalışma ruhsatı yok. Bu kenti yöneten yok mu? Bu kentin sorumlusu kim? Bu nasıl bir vicdan. Belediye Başkanı da aynı güzergahta oturuyor. 50 dönüm alanda dinamit patlatılıyor, insanlar zarar görüyor, esnaflar zarar görüyor. 50 dönüm alanda ruhsat yok. Başkası 50 metrekare bir yer yapmaya kalkışsa başına bir sürü iş gelir. Bu kent sahipsiz. 60 bin insan size oy verdi. Bu işi görmemezlikten gelin diye mi oy verdi. Allah’tan korkun. İnsanları nasıl tehlike altında bırakıyorsunuz? Patlama sırasında kaya parçaları 20-30 metre uzağa fırlıyor. Bu kaya parçaları insanımıza değse hayatını kaybeder. Bunun sorumluluğunu vebalini kim nasıl taşıyacak? Biz bu konuyu yargıya taşıdık. Yargı devam ederken durmuyorlar, patlatmaya devam ediyorlar. Gerçekleşen patlamada vatandaşın kafasına yağan taşlar, umuyoruz ki bunları müsaade edenlerin kafasına da yağar.
FARABİ, BAŞHEKİM ATAMASI BEKLİYOR
Bir önceki başhekimiz siyasete kurban edildi. 4 aydır başhekim yok, hastanede sistem bozuldu durum içler acısı en kısa zamanda bir başhekim atanmalı, vatandaşlar rahat etmeli, bu konunun takipçisi olacağım.” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: