Sanat için ben de varım’da; Yazma Serüveni ve dergicilik konuşuldu
Büyükşehir’in 16-29 yaş aralığındaki engelli bireyleri kapsayan Sanat İçin Ben De Varım projesi, şair ve yazar Abdurrahim Ali Ural ve yazar Selahattin Yusuf’u ağırladı
Yayınlanma :
13.08.2023 10:49
Güncelleme :
13.08.2023 10:49


“OKUMAK GENÇLEŞTİRİR”
Sanat İçin Ben De Varım Projesi Edebiyat Eğitsel Atölyesinde gerçekleşen etkinlikte şair ve yazar Abdurrahim Ali Ural öğrencilerle buluştu. Kitaplar hakkında katılımcılarla sohbet eden Ural, kitaplarını okuyan insanların bir anlam çıkarmasını istediğini söyledi. Ural, “Kitapların her biri bir ada, ama hepsi bir takımada. Kitapları okuduğunuzda birbirleri arasında ilinti kurarız. Kitaplara not alın, üstüne yazın. Yani dokunmak lazım. Kütüphanem bana kitaplara dokunduğum için kıymetli” dedi. Öğrencilerin yoğun sorularını cevaplayan yazar, “Okumak yazmak gençleştirir. Genç kalmak istiyorsanız okuyun ve yazın. Yazmak üzerine bir kitap yazıyorum. Siz ne zaman isterseniz ben gelirim” şeklinde konuştu.
“ANNE VEFAT ETTİĞİNDE EVİ DE SIRTINDA GÖTÜRÜR”
Eğitsel atölyelerin bir diğer konuğu da yazar Selahattin Yusuf’tu. Farklı engel durumuna sahip öğrencilerin yer aldığı söyleşide Selahattin Yusuf “Eve Dönemezsin” kitabı ve yazma serüveni üzerine konuştu. Yusuf, kitapta herkesin kendinden izler bulacağı, yoksul bir çocuğun okuma ve yazma tutkusunun anlatıldığı, 1980’lerin taşrasında geçtiğini belirtti. Öğrencilerden Çağlar Kara’nın yazara kitabın isminin neden Eve Dönemezsin olduğu sorusuna ise Yusuf şu sözleri söyledi; “Çetin taşra yaşamının bütün ağırlığını küçük omuzlarında taşıyan, isimsiz bir çocuğun hayat mücadelesini yazıya döktüm. Ana karakter çocuğun annesi yıllar önce vefat etti ve mücadelesi ağırlaştı. Ben de anne vefat ettiğinde evi de sırtında götürür bakış açısıyla kitaba bu ismi verdim.”
SANAT İÇİN BEN DE VARIM PROJESİ
“Sanat İçin Ben de Varım” projesi 16-29 yaş aralığındaki engelli bireylerin görsel sanatlar, geleneksel el sanatları, edebiyat, sinema, tiyatro, müzik ve dijital medya alanlarında alacakları eğitimler ve bu eğitimlerin sonucunda ortaya çıkaracakları eserlerin kültür endüstri ürünlerine dönüşmesini sağlayacak 2 aşamalı bir proje. Birinci aşaması alanlarla ilgili eğitimleri kapsarken ikinci aşama eğitimler sonucunda ortaya çıkacak somut çıktıların sergileneceği festivali kapsıyor. Proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından destekleniyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: