Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Osman Kavala'nın Darıcalı olduğu ortaya çıktı!

ÖZEL HABER - Gezi Parkı Olayları iddianamesinde ismi sıkça geçen, bin 462 gündür tutuklu olarak yargılanan Osman Kavala'nın Darıcalı olduğu ortaya çıktı. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Osman Kavala'nın kütüğünün Darıca Bağlarbaşı Mahallesi'nde olduğu öğrenildi.

Osman Kavala'nın Darıcalı olduğu ortaya çıktı!
01 Kasım 2021 - 11:36 - Güncelleme: 03 Kasım 2021 - 16:04
Uzun zamandır ülke gündeminde yer alan ve ismi Gezi Parkı Olayları’nda iddianamesinde yer alan Osman Kavala'nın Darıcalı olduğu ortaya çıktı. 

DARICA KAVALA CAMİSİ'Nİ DEDESİ YAPTIRMIŞ
Darıca Merkez'de yer alan Kavala Camisi'nin Osman Kavala'nın dedesi Hacı Tahir Kavala tarafından yaptırıldığı öğrenildi. Son olarak 4 yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına yönelik çağrıda bulunan 10 ülke büyükelçi tutuklu bulunan Osman Kavala için çağrı yapmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "istenmeyen kişi" ilan edilmeleri yönünde Dışişleri Bakanlığı'na talimat vermişti. 

AİLESİ SELANİK'TEN DARICA'YA YERLEŞTİ!
Sosyal media platformu LobiRapor'un edindiği bilgilere göre ''1923 yılında Selanik vilayeti Drama Sancağı Sarışaban kazasına bağlı Bayramlı köyünden gelen tütün tüccarı Hacı Tahir ve kardeşi, Kocaeli’nin Darıca ilçesine yerleşti. Günümüzde Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi Kavala iline bağlı bir belediye statüsünde olan Sarışaban’dan mübadele ile gelerek Darıca ilçesine yerleşen Hacı Tahir ve kardeşi Hacı Hüseyin burada tıpkı Sarıbaşan köyünde olduğu gibi tütün ticareti yapmaya devam ettiler. Soyadı kanunun çıkmasından sonra Hacı Tahir “Kavala” soyadını alırken kardeşi Hacı Hüseyin babasının lakabı “Bölükbaşı”nı soyadı olarak aldı. Hacı Tahir Kavala’nın Nesli Hanım ile evliliğinden Idris, Ömer ,Seniye, İsmail, Hüseyin, Ali ve Mehmet Kavala dünyaya geldi. Kızı Seniye evlenerek "Erdem" soyadını aldı. Hacı Tahir Kavala zaman içinde İstanbul’a taşındı. Ticari hayatında büyük başarılara imza attı. Darıca'da oldukça sevilen Hacı Tahir Kavala 1950 yılında mübadele sonrası yerleştikleri Kocaeli’nin Darıca İlçesine "Hacı Tahir Kavala camiini" yaptırdı. Okul için arsa bağışladı. Cami vakfiyesine caminin bakım onarım masraflarının Kavala ailesi tarafından yapılacağını caminin kitabesine yazdırdı. İşlerini büyüten Kavala ailesi İstanbul’da da ticaret yapmaya başladı. Hacı Tahir Kavala’nın oğullarından Mehmet Kavala bir süre sonra Necla Hanım ile hayatını birleştirdi. Mehmet ve Necla Kavala'nın evliliğinden Ayşe, Reha ve Mehmet Osman adını verdikleri üç çocukları oldu. Mehmet Osman dışındaki Kavala ailesinin bütün fertleri göz önünden uzak yaşamayı tercih ettiler'' açıklamalarını yaptı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum