Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Nail Çiler'den 3 okul müjdesi!

Gebze Ticaret Odası meclis üyeleri, odanın Şubat ayı oturumu için dün bir araya geldi. İki aşamalı toplantıda önce GTO vakfı akabinde ise olağan meclis yapıldı.

Nail Çiler'den 3 okul müjdesi!
02 Mart 2018 - 09:03
GTO vakfı ve Şubat ayı meclisi dün Gebze Ticaret Odası'nın tadilattan geçerek yenilenen toplantı salonunda yapıldı. Çok sayıda meclis üyesinin katılım gösterdiği toplantılara GTO Başkanı Nail Çiler, GTO Genel Sekreteri Mustafa Yaşar Sekin’in yanı sıra misafir olarak İstanbul Ticaret Borsası Başkanı aynı zamanda TOBB Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, Kocaeli Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın ile Milli Eğitim İl Müdürü Rasim Çelik ve gazeteciler eşlik etti. Konuk konuşmacı olarak kürsüye çıkan İSTİP Başkanı Ali Kopuz, “İki yıl önceki Gebze Ticaret Odası’ndan çok farklı bir oda ile karşılaştım. Gebze’deki gelişmeyi zaten kentin her köşesinden görmek mümkün. GTO Başkanı Nail Çiler’in bu gelişmede önemli bir payı var” dedi. GTO’daki toplantılar gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasıyla son buldu.
YILDIRIM AİLESİNDEN 3 OKUL SÖZÜ
GTO Vakfı ile ilgili konuşan Nail Çiler, vakfın 2017 yılı faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. Çiler, geçtiğimiz hafta Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile birlikte Dilovası’nda yapımı devam eden Mehmet Yıldırım Halk Eğitim ve Toplum Sağlık Merkezi’ni yerinde incelediklerini, merkezin Mayıs ayı gibi hizmete almaya hedeflediklerini söyledi. Yıldırım ailesinin Gebze’ye ilkokul, ortaokul ve lise yaptıracağını müjdeleyen GTO Başkanı Çiler, “Eğitime çok önem veriyoruz. Bireylerin eğitilmesi kurumlarım eğitilmesi, kurumların eğitilmesi ülkelerin kalkınması demektir. Bu amaçla yaptığımız hizmetlerde bizlere destek sunan Kocaeli bürokrasisine, siyasetçilerine ve tüm çalışma arkadaşlarımla ile paydaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum” ifadesini kullandı.
 
SANAYİ FUARIYLA BURS VERECEĞİZ
GTO Başkanı Nail Çiler konuşmasının devamında ise, “Bilişim Lisesi tematik ve alanında Türkiye’deki üç liseden biri oldu. Valimiz Hüseyin Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Fehmi Rasim Çelik’in desteği ile Bilişim Lisesi’nde eğitim almak için İzmit’e giden öğrencilerimiz 4 yıllık eğitimlerini artık Gebze’de alacaklar. Biz teknolojik dönüşüme ayak uydurmak zorundayız. Bu lise arayan değil aranan eleman yetiştirmek için açıldı. Ayrıca 11 ve 14 Nisan Gebze için önemli. Çünkü ilk kez Türkiye’de bir üniversite aracılığıyla fuar açılıyor. 8800 metre kare büyüklüğünde şişme fuar alanı kurulacak. Fuardan elde edilen kar ile üniversite öğrencilerine burs vereceğiz. Bu fuarı yapmamızın başka bir nedeni de bu bölgenin bir fuar alanına ihtiyacı olduğunu göstermek istiyoruz” açıklamasında bulundu.