' Mutfak Günleri'nden bronz madalyayla döndü
Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencisi İbrahim Güçlü Karaca, ‘Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nden bronz madalya ile döndü
Yayınlanma :
30.12.2021 10:32
Güncelleme :
30.12.2021 10:32


3 AYLIK HAZIRLANMA SÜRECİ
Bu yıl düzenlenen ’18. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ kapsamında çeşitli dallarda yemek yarışmaları düzenlendi. Yarışmaya Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi Aşçı Yardımcılığı kursu eğitmeni Ayten Saner öncülüğünde hazırlanan İbrahim Karaca, henüz 3 ay eğitim görmesine rağmen büyük başarı sağladı. Altı aşamadan oluşan ‘keşkek’ yemeğine yeni bir lezzet getiren aşçı Ayten Saner, yarışmaya merkezde eğitim gören 10 öğrenciyle İbrahim Karaca’ya destek olmak için festivale katılım gösterdi.
BRONZ MADALYA KAZANDI
2011 yılında UNESCO tarafından Türkiye'nin Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne giren ‘keşkek yemeği’, Türk mutfağının yöresel bir yemeğidir. Geleneksel Anadolu lezzetleri içerisinde yerini alan keşkek; et, nohut ve buğdaydan elde edilen yöresel bir yemektir. Anadolu’nun hemen hemen her yöresinde yapılan ‘keşkek’ yemeğine yepyeni bir lezzet katarak modern halde pişiren Karaca, böylece bronz madalyayı elde etti. Her biri dünyaca ünlü şeflerden oluşan jüri tüm yemekleri tadarak değerlendirmede bulundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: