Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Muhtar Topal'ın projesi herkesi mutlu ediyor

Kocaeli’nin 55 bin kişilik nüfusuyla en kalabalık mahallesi olan Darıca Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Sıddık Topal, sosyal sorumluluk kapsamında 2,5 yıl önce ihtiyaç sahipleri için başlattığı, giysi, ayakkabı, gelinlik, abiye, mobilya ve beyaz eşyadan oluşan‘’ İhtiyaç yok sa, ihtiyaç vardır’’ projesi yoğun ilgi görüyor.

06 Ağustos 2021 - 10:10 - Güncelleme: 06 Ağustos 2021 - 10:25
Hayırsever vatandaşların desteği ve mahallenin gönüllü kadınlarının özverili çalışmalarıyla, kurulduğu günden bu yana ihtiyaç sahibi 4-5 bin kişinin giyim kuşam gereksiniminin karşılandığı mağazadan Kurban Bayramı öncesi 300 ile 400 çocuk giydirildi.


MUHTAR TOPAL; EN MUTLU OLDUĞUM YER BURASI

Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Sıddık Topal, 55 Bin nüfusa sahip mahalle sakinlerinin kendisinin büyük ailesi olduğu söyleyerek ‘’ İhtiyaç yok sa, ihtiyaç vardır’’ mağazası için, bazı vatandaşların giymediği ancak giyilebilecek olan giysileri gerektiğinde bizzat kendilerinin gidip teslim aldığını ve daha sonra da ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını kaydederek, ‘’ Bu giysiler temiz ise katlayarak rafa koyuyoruz, temiz değil se, yıkanıp ütülendikten sonra askıya veya rafa koyarak ihityaç sahibi vatandaşlar buraya gelip bunları alıyorlar. Hayırsever vatandaşlarımızdan Allah Razı olsun, vatandaşlarımız oldukça duyarlı, biz duyurularımızı yaptıktan sonra Hatay’dan, İstanbul’dan ve Erzincan’dan koliler gönderiyorlar sağolsunlar. Kolilerde ayakkabı, çocuk elbisesi, mont, gömlek oluyor. Aynı zamanda 2.el çamaşır makinesi veren de var, yani sizin çamaşır makineniz var, yenisiyle değiştirdiniz eskisi çalışır vaziyette, bizi arıyorsunuz, ihtiyaç sahibi varsa veriyoruz.  Bizde sadece giyim değil, buzdolabı, çamaşır makinesi, yatak odası, çocuk odası gibi ne varsa oluyor. Bir günde garibin evini dayayıp döşüyoruz. Burada mont var, kaban var, gömlek var, pantolon var, tşort var, ayakkabı var, gelinliklerimiz var, bu gelinlikler tabii 3-4 bin lira, vatandaş geliyor bunları burada giyiyor, istiyorsa onu kendisine biz hediye ediyoruz, istemiyor sa tekrar bize getiriyor, başka bir ihtiyaç sahibi gelip buradan temin ediyor. Kullanılmamış eşyalarımız da var, ben burada sayın kaymakamımız, Yüksel Kara beye, Darıca Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık beye sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. En mutlu olduğum yer burası, girerken,’ Selamün Aleyküm’, çıkarken ‘Allah razı olsun’, diyorlar, bu bizim için çok pahalı bir şey. Sadece ben değil, asil ve yedek ayırt etmeksizin 8 kişiden oluşan tüm azalarımla birlikte çalıştık, aynı zamanda burada emek veren gönüllü ablalarımız var, Allah onlardan razı olsun, tüm fedakarlıklarını yapıyorlar. Gelip burada giysileri katlıyorlar, ütülüyorlar, diziyorlar ve gelen ihtiyaç sahiplerini güler yüzle karşılayıp, onları mutlu bir şekilde evlerine gönderiyorlar. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi burada en az, 300-400 tane çocuğu giydirdik onlarla birlikte bizler de çok mutlu olduk’’ dedi.

İNSANLARI, ÇOCUKLARI MUTLU ETMEK BİZLERİ DE MUTLU EDİYOR

‘’ İhtiyaç yoksa, İhtiyaç vardır’’ projesinde yer alan gönüllülerden Hava Yakupoğlu ise mağazanın, mahallenin muhtarı Sıddık Topal sayesinde açıldığını ve kendisine teşekkür ettiklerini söyleyerek, ‘’ İnsanları, çocukları mutlu etmek bizleri de mutlu ediyor. Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla gelen malzemeleri biz ayırıyoruz, bazen yıkanacaklar oluyor biz onları kendi elimizle yıkıyoruz, ütülüyoruz getiriyoruz.. Haftanın her günü, 13.30-15 saatleri arasında burayı açıyoruz, sadece burası değil, ihtiyaç olan  yerlere de koli yapıp gönderiyoruz’’ şeklinde konuştu.

HAYRA VESİLE OLDUĞU İÇİN MUHTARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Diğer gönüllülerden Esra Kudevi ise, mağazanın iki buçuk yıldan bu yana faaliyette olduğunu ve bu süreçte 4 bin-5 bin kişinin giydirildiğini söyleyerek, ‘’ Genç, yaşlı, çocuk ve engelli vatandaşlarımız geldi, onları da giydirdik, o mutluluğa bizleri de eriştirdiler sağ olsunlar. Hele o küçük çocuklarımızn mutluluğu, bir tane ayakkabı verdiğimizde, ‘Anne bu benim ayağıma oldu, anne bunu alabilir miyiz? ‘’ deyişi, gerçekten onun mutluluğu bize yetiyor. Çocukları giydirmek çok güzel, en güzeli ve en önemlisi oluyor. Gerçek ihtiyaç sahipleri de geliyor buraya, giyiminden kuşamından anlıyorsun zaten, onların sevinci de bizleri mutlu ediyor. Hayra vesile olduğu için muhtarımız sayın Sıddık Topal beye çok teşekkür ediyoruzi bizi de o hayra vesile ediyor, bu durumda biz daha da mutlu oluyoruz. Yani mutluyuz, arkadaşlarım da sağolsunlar hep beraber buranın bütün işlerini yapıyoruz’’ dedi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum