“İddialar Derhal Cevaplanmalı”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar çevreleriyle yakın ilişkileri olduğu öne sürülen sendika yönetimine dikkat çeken Kanko, bir milyonu aşkın üyesi ve büyük bütçesi bulunan Memur-Sen hakkında ortaya atılan iddiaların gecikmeksizin yanıtlanması gerektiğini vurguladı.
Kanko, “Kamuoyuna yansıyan iddialar karşısında susmak bu Meclis’e yakışmaz” ifadelerini kullanarak sürecin şeffaf şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti.
“Kamu Vicdanı Rahatsız”
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan çağrının önemine dikkat çeken Kanko, Ali Yalçın ve oğlu hakkında mal varlığı incelemesi yapılması talebinin kamuoyunda geniş yankı bulduğunu ifade etti.
Bir sendika başkanının yıllar içinde edindiği servetin bir öğretmen maaşıyla açıklanamadığı yönündeki iddiaların toplumda rahatsızlık yarattığını belirten Kanko, genç yaşta büyük projelere imza atan isimlere ilişkin ortaya atılan soruların da görmezden gelinemeyeceğini söyledi.
“Bu Servet Nasıl Edinildi?”
Kanko, açıklamasında şu soruları gündeme getirdi:
Bu servet nasıl edinildi?
Kamuoyunun sorularına neden yanıt verilmiyor?
Devletin görevinin iddiaları örtmek değil, açıklığa kavuşturmak olduğunu vurgulayan Kanko, aksi durumda kamu kurumlarına duyulan güvenin ciddi şekilde zedeleneceğini ifade etti.
Kanko, sürecin şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini belirterek, kamuoyunun beklentisinin açık ve net bir açıklama olduğunu söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: