Muhammet Öztürk, 16 Ocak'ın önemine değindi
DDC Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk, Cumhuriyet yolunda başlangıç olan 16 Ocak Basın Onur Günü'nü kutladı.
Yayınlanma :
15.01.2024 15:33
Güncelleme :
15.01.2024 15:33
ANADOLU BASINI LOKOMOTİFTİR
Bünyesinde DDC Enerji, DDC Lojistik, DDC Reklam, DDC İnşaat, DDC Medya Yapım, DDC İş Makineleri, DDC Dış Ticaret ve DDC Organizasyon şirketlerini barındıran DDC Başkanı Muhammet Öztürk, yerel basının sorunlarına da değindiği açıklamasında , '' Türk basınının lokomotifi olan yerel basınımız imkan ve olanakları noktasında güçlendirilmeli, merkezi hükümet yerel basının ekonomik bağımsızlığını kazandırmalıdır '' derken, '' Büyük özveri ve sorumluluk içinde başarılı çalışmalar yapan yerel basınımız, yaygın basına güç veren çok değerli bir misyon içindedir. Bu bilinçle de bütün emekçi gazetecilerin 16 Ocak Basın Onur Günü'nü kutluyorum.'' dedi.
ATATÜRK'ÜN BASINA VERDİĞİ ÖNEM
Basın mensubu olmanın gerçekte de bir onur olduğuna vurgu yapan iş insanı Muhammet Öztürk, açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi ;
'' Bilindiği gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk ve tek basın toplantısını 16 Ocak 1923’de İzmit Kasr-ı Humayun’dagerçekleştirmiş ve Cumhuriyet fikrini ilk olarak gazetecilerle burada paylaşmıştır. 16 Ocak günü yaklaşık 6 saat boyunca ilimizde basın toplantısı gerçekleştiren Atatürk , Cumhuriyeti kuracağını ilk kez gazetecilere duyurmuş, basına ne kadar önem verdiğini de göstermiştir. Bu nedenle 16 Ocak sadece Kocaeli için değil, tüm Türkiye’de gazetecilik açısından büyük bir öneme sahiptir. Ama daha önemlisi, Atatürk'ün Anadolu basını ile sadece ilimizde ilk ve son kez bir araya gelmiş olmasıdır. Günümüz şartlarında , zor koşullarda, fedakar bir şekilde, toplumsal değerlere saygılı ve tarafsız bir anlayışla görevlerini yerine getiren Anadolu basını, dün olduğu gibi bugün de demokratik toplum düzeninin korunmasında büyük rol oynamaktadır. Ayrıca , 'Basın, Milletin Müşterek Sesidir’ sözüyle de basına verdiği değeri çok net şekilde ifade eden Atatürk'ü, bir kez daha şükranla anıyorum. Gününüz kutlu olsun.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: