Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Meme Kanseri konusunda bilgi verdiler

Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri,  ‘’ Meme Kanseri’nde Farkındalık Yaratmak’’ için konusunda uzman olan doktorlarla kadınları bir araya getirdi.

08 Aralık 2021 - 20:17 - Güncelleme: 08 Aralık 2021 - 20:50
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri, İlçe Sağlık Müdürlüğü doktorlarından  KETEM  Birim Sorumlusu  Dr. Emine Tezel ve Diyetisyen Süleyman Kılıç’ı, Meme Kanserine karşı farkındalık yaratmak ve kanserde nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda bilgi vermeleri amacıyla kadınlarla bir araya getirdi 
Osmangazi Mahallesi, Aile Sağlığı Merkezi’nin bulunduğu Semt Konağı Salonu’nda kadınlarla bir araya gelen Dr. Emine Tezel, meme kanseri, erken teşhis ve tedavisi hakkında verdiği bilgilerde,  Tüm kanserlerin erken belirti ve semptom göstermediğini, bununla birlikte, birçok kanserin bir şeyin doğru olmadığına dair işaretler gösterebileceğini söyledi.. Bunların meme, rahim ağzı (servikal),kalın bağırsak (kolorektal), cilt, ağız (oral) ve bazı çocukluk kanserleri olduğunu ifade eden Dr. Tezel,’’. Bunu bilmek önemlidir, çünkü kanseri erken teşhis etmek neredeyse her zaman tedavi etmeyi ve hatta iyileştirmeyi kolaylaştırır. Bu da kanser tanısı alan insanlar için hayatta kalma ve yaşam kalitesini arttırma şansı anlamına gelmektedir. Dahası, bazı kanserlerin erken uyarı işaretlerini tanımak düşük maliyetlidir ve çoğu durumda herhangi bir özel teknoloji gerektirmez. Her birimiz vücudumuz için neyin normal olduğunu bilmek ve olağandışı değişiklikleri tanımak için doğru bilgilerle güçlendirilebiliriz ve en önemlisi sağlık çalışanlardan yardım alabiliriz. Her bir ilimizde bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinden (KETEM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinden (ASM) destek alınabilir. ‘’ Şeklinde konuştu.

KANSERDE BESLENMENİN ÖNEMİ
Konuşmacılardan Diyetisyen Süleyman Kılıç ise, kanserde beslenmenin önemine değinerek, kanser riskini artıran faktörlerden olan besinler, beslenme biçimi, besinleri pişirme ve teknikleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Diyetisyen Süleyman Kılıç, Kanser hastalarında beslenmenin, kanser tedavisine cevap verebilmesinde önemli rol oynadığını ifade ederek, ‘’ Ancak belirli kanser türlerinin ya da kanser tedavisinin iştah kaybına sebep olabilen bazı yan etkileri vardır. Mide bulantısı, yutmada güçlük, iştah kaybı, tokluk hissinin çok hızlı gelmesi ve tat almada değişiklik yaygın olarak görülen yan etkilerdendir. Kilo kaybı ve bağışıklığın düşmesine sebep olan bu durumları yaşamamak için kanser tedavisinde beslenme konusunda bazı noktalara dikkat etmekte fayda vardır. ’’ dedi.
Dr. Emine Tezel ve Diyetisyen Süleyman Kılıç konuşmaların ardından gelen soruları cevapladılar.
CHP Meclis üyelerinden Ayhan Şen, Selim Özcan, Tuncer Saltaş, Mustafa Yılmaz, Osman Demir ve İl Yöneticilerinden Ali Yapa, Aile Sağlığı Merkezi’nin bulunduğu Semt Konağı’nın dışında programın sonlanmasını beklediler

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum