Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Lokantalar zor durumda!

Korona virüsle mücadele kapsamında iş yerleri tedbir amaçlı kapatılan lokantacılar zor durumda.

Lokantalar zor durumda!
20 Mayıs 2020 - 16:23 - Güncelleme: 20 Mayıs 2020 - 16:24

Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir, “Üç aydır bir kuruş girdimiz olmadı. Hibe desteği verilmeliydi” dedi. Lokantacıların ne zaman açılacağı sorusuna ise Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir, “Şuan net bir tarih yok. 27 Mayıs tarihi kesin değil. Genel Başkanımız bu konuda çalışmalar yapıyor. Çeşitli kriterle koyularak açılışımızın Haziran ayının ilk veya ikinci haftası lokantaların açılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ONLARCA TELEFON GELİYOR

Koronavirüsün ekonomik olarak en çok etkilediği meslek grubun başında lokantacılar geliyor. Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir, şu cümleleri sürecin ne kadar zor geçtiğini anlatıyor; “Kocaeli genelinde bin üyemiz var. Hergün onlarca telefon geliyor, “Başkanım biz ne yapacağız” diye. En ağır etkilenenler bizler olduk. Çok zor durumdayız” dedi.

ÖZEL BANKALAR ESNAFA BASTIRIYOR

“En küçük lokantada bugün üç, dört kişi çalışıyor. İş verenlerin cebine bir kuruş girmeden maaşlarını vermeye devam ediyor. Bine yakın üyemiz ne yapacağını şaşırdı. Gerçekten çok zor durumdayız. Özel bankalar kredilerini ertelemedi. Keşke bu dönem hibe desteği olsaydı” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum