KOTO, Kocaeli’nin sağlık alanındaki gücünü Bosna Hersek’ten dünyaya tanıttı
KOTO, ilimizin sağlık turizmi alanındaki gücünün ve potansiyelinin tüm dünyaya tanıtılması amacıyla Bosna Hersek 3. Sağlık Turizmi Fuarı’nda stant açtı. Fuar boyunca sektörün önde gelen isimleriyle görüşmeler yapan KOTO, fuar protokolünü de ağırladı
Yayınlanma :
01.09.2022 10:45
Güncelleme :
01.09.2022 10:45


ÜST DÜZEY ZİYARETLER
KOTO Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer, Bosna Hersek ülke protokolüne ve sektörün öncülerine, Kocaeli’nin sağlık gücünü anlattı. Ülkemizden 15 hastanenin katıldığı fuarın açılış seremonisine katılan, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Eşi, Saraybosna Üniversitesi Klinik Merkezi Genel Müdürü Prof. Dr. Sebija Izetbegović, Zenica- Doboy Kantonu Sağlık Bakanı Dr. Adnan Jupic, T.C. Saraybosna Ticaret Müşaviri Sevgin Güngör, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Tarık Aksoy, Bosna Hersek Sağlık Sigortacılığı Kurumu Başkanı Vlatka Martinovic, Bosna Hersek Sağlık Sigortası ve Reasürans Fonu Yabancı Sigorta Servisi Başkanı Suada Kovacevic, Yurtdışı Hasta Sevki Yöneticisi Predrag Puhalo ile bir araya gelen Başkan Yardımcısı Gezer, önemli temaslar kurdu.
23- 24 EYLÜL’DEKİ SAĞLIK TURİZMİ VE ULUSLARARASI SAĞLIK HİZMETLERİ KONGRESİ'NE DAVET
Bosna Hersek protokolü ve sağlık otoritelerini, Kocaeli Ticaret Odası’nın 23-24 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştireceği Sağlık Turizmi ve Uluslararası Sağlık Hizmetleri Kongresi'ne davet eden Başkan Yardımcısı Gezer; hasta gönderilmesi, doktor eğitim programları, sağlık turizmi, Bosna Hersekli doktorların anlaşmalı hastanelerde eğitim görmesi, sağlık ve medikal altyapının iyileştirilmesi adına çalışma yapılması, sektörün gelişimi için çalışmalar yapılması, sağlık turizmi sertifikası olmayan firmalarla mücadele konularında görüşmeler yaptı.
GEZER’DEN DEĞERLENDİRME
3. Sağlık Turizmi Fuarı’nı değerlendiren KOTO Başkan Yardımcısı Gezer, “Kocaeli Ticaret Odası olarak yürüttüğümüz markalaşma çalışmaları neticesinde, Kocaeli’yi sağlık turizmi alanında Avrupa ve Ortadoğu’nun tercih listesine yerleştirmiş bulunmaktayız. Bu fuarda da, bu eksenimizi biraz daha geliştirerek, Bosna Hersek ve civarı ülkeleri hedefledik. Çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. İlimizin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini de paylaştık, kentimize davet ettik. İlimiz, sağlık alanındaki yetkinliği ile en çok ziyaret edilen stantlar arasında yer aldı. Katılımcılar ve Bosnalı yetkililer ilimiz sağlık sektörünün başarıları ve potansiyeli ile yakından ilgilendi. Çok sayıda firma ilimizdeki hastane ve sağlık kuruluşları ile işbirliğine açık olduklarını vurguladı. İlimizdeki sağlık kuruluşlarının anlaşma yapabilmesi için birebir görüşmeler gerçekleştirdik” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: