Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Köpekler çiftliğe saldırıp koyunları telef etti

ÖZEL HABER - Darıca Piri Reis Mahallesi, Bağdat Cad, Berke Sk. No:31 adresindeki Hacı Kemal Öztanık’a ait çiftliğe dün gece yarısı saldıran başı boş köpekler, sürüdeki 4 koyunu telef edip 3’nü de ısırarak çeşitli yerlerinden yaraladı.

Köpekler çiftliğe saldırıp koyunları telef etti
27 Nisan 2019 - 14:29

Önceki gün de 7 Afrika Keçisi’nin çiftliğine giren başı boş köpekler tarafından telef edildiğini söyleyen Hacı Kemal Öztanık, tüm önlemleri almalarına rağmen dün gece de, köpeklerin saldırısına uğradıklarını kaydetti. Çiftliğinin etrafının tel örgülerle çevrili olmasına rağmen, yüzlerce başı boş köpeğin toprağı kazarak içeriye girdiğini ve kendisini zarara uğrattıklarını ifade etti. 


Başıboş köpekler tarafından 1’i gebe, 1’i yavru, toplam 4 koyununun telef edildiği,3 koyunun ise ısırılarak çeşitli yerlerinden yaralandığı çiftlikte konuşan  Kocaeli Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adil Türkan ise, başı boş köpeklerin bölgedeki çiftliklere zaman zaman saldırdığını ve kendisine ait hayvanlara da saldırarak binlerce lira zarara uğratıldığını ifade ederek, yetkililerin bu konuda önlem almaları gerektiğini söyledi. Dernek üyelerinin bu konudaki sıkıntısını dile getiren başkan Adil Türkan, yetkililere seslendiği açıklamasında şunları söyledi; ‘’ Bizim buralarda yüzlerce başı boş köpek girip çıktıklarında hayvanlarımızı yiyorlar, yazıktır günahtır. Bu bir sefer, iki sefer değil, Darıca Belediyesi ile birlikte tüm yetkililere sesleniyorum, ricamız bir önlem alınması, burda bugün bizim 7 hayvanımızı parçalamışlar, bundan önce de aynı olay 3-4 sefer oldu, yetkililere sesleniyorum, ne olacak bizim halimiz? Bugün kü zararımız 10-12 Bin TL Civarındadır. Köpek vurulunca binlerce insan sokağa dökülüyor, yazıktır bunlarda hayvandır, artı  bunların eti de yeniliyor, bunlara neden millet sahip çıkmıyor? Bunu diyor, bunu sesleniyorum. Biz gidip 1 tane vursak yıllarca cezası varmış, peki bunlar ne olacak ?


Diğer yandan, çiftlik sahibi Hacı Kemal Öztanık, telef olan hayvanları imha ederken, yaralı hayvanlarının tedavisi için veteriner çağırdı.