Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli Nevşehirliler Derneği kuruldu... Başkan İbrahim Pilavcı oldu

Kocaeli'de Nevşehirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İbrahim Pilavcı başkanlığında kuruldu ve faaliyetlerine başladı.

Kocaeli Nevşehirliler Derneği kuruldu... Başkan İbrahim Pilavcı oldu
16 Nisan 2024 - 15:14
Kocaeli'de ilk defa Nevşehirliler derneği daha kuruldu ve faaliyetlerine başladı. Merkezi Darıca'da bulunacak olan Kocaeli Nevşehirliler Derneği, İbrahim Pilavcı başkanlığında kuruldu.
Resmi olarak kuruluş aşamasını tamamlayan Kocaeli Nevşehirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ilgili açıklamada bulunan Dernek kurucu Başkanı İbrahim Pilavcı, "Kocaeli Nevşehirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 41-037-191 Kütük numarası ile 16.04.2024 tarihinde, saat 11:42'da kurulmuş, kayıt işlemleri tamamlanmış ve Başkan olarak kaydımız yapılarak resmiyet kazanmıştır." dedi.

Kocaeli’nde yoğun bir nüfusa sahip olan Nevşehirlilerin, yeni bir oluşuma duyulan ihtiyaç sonrasında, fikir ve hemşehri birlikteliği ile başlayan çalışmaların, dernek kurulumu ile sonuçlandığını ifade eden Başkan Pilavcı yaptığı açıklamada, ‘’Milli ve yerli temel değerler doğrultusunda, siyasi kaygıdan uzak, farklı fikirleri ve yöremizin zenginliklerini ele alıp ön plana çıkartacak bir oluşum gerçekleştirdik. İlk etapta 300 üyemizle start verdik ve yönetimimizi oluşturduk. Çalışmalarımızda bu fikriyatımızı ortaya çıkartacak nitelikte olacaktır. Herkezi kucaklayan ve asıl amacı kültürel zenginliklerimizi yaşamak, yaşatmak olan bir anlayış içinde olacağız.’’ dedi.

Kocaeli Nevşehirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucu Başkanı İbrahim Pilavcı, "Hala hazırda Darıca da bin, Gebze de 5 bin, Çayırova ve çevresinde 3 bin olmak üzere Kocaeli de yaşayan yaklaşık 10 bin civarında Nevşehirli hemşehrilerimiz bulunmaktadır. Kocaeli de yaşayan tüm Nevşehirli hemşerilerimize sahip çıkacağız." dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum