Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'deki plajların son durumu

HABER: SERHAT GÜNEŞ - Marmara Denizi'nde beş aydır görülen müsilaj tehlikesi giderek büyüyor. Deniz salyasının turizmi de olumsuz etkilemesinden korkulurken Kocaeli’deki plajların son durumu hakkında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem açıklama yaptı

Kocaeli'deki plajların son durumu
07 Haziran 2021 - 23:36
Havaların ısınması ile birlikte yazlıkçılar denizlere akın etmeye başladı. Şimdiden insanlar denize girmeye başladı. Ancak Marmara denizini kabusu haline gelen musilaj ya da halk arasında bilinen ismi ile Deniz Salyası da büyük bir tehdit olarak insanların karşısında. Marmara Körfezi’nin neredeyse her bölgesinde gözüken musilaj, Marmara Denizinde bulunan Tavşancıl, Tübitak Mam, Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı, Bayramoğlu, Lastik İş Tesisileri Yanı, Halıdere, Ulaşlı Halk, Güzelkıyı Sahili, Ereğli Defne, Altınkemer ve Dereköy Sahili Plajlarını tehdit ediyor.

MAVİ BAYRAKLI PLAJDA MUSİLAJ
Derince’nin Harikalar Plajı, Gölcük’ün Değirmendere Sahili ve Karamürsel’in Mavi Bayraklı Altın Kemer Plajlarında şimdiden musilaj gözükmeye başladı. Kocaeli’nin deniz haritasını çıkartan Halk Sağlığı Müdürlüğü, denize girilebilecek ve girilmeyecek yerleri Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüzme Suyu Takip Sistemi’nden paylaştı. Paylaşılan verilerde Kocaeli’de bulunan 24 Plajın 18’inde denize girilebilecek. Ancak Bakanlığın sitesinde yer alan girilebilir plajların bir kısmında deniz salyası gözüküyor.

“ŞİMDİDEN BİR ŞEY SÖYLEYEMEYİZ”
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem konu ile ilgili  yaptığı açıklamada, “Bir ilin yüzme alanlarında yüzülüp yüzülemeyeceğini Sağlık İl Müdürlüğü tarafından alınan numunelerin testlerden geçmesi sonrası Bakanlık açıklıyor. 2021 yılında bu veriler henüz açıklanmadı. Her sene bu açıklanır. 3 Parametreden geçer. Üçünde de uygunluk varsa yüzülebilir kararı verilir. Musilaj çok başka bir konu. Marmara’da denize girilip girilmeyeceği ile ilgili bir açıklama yok. Bu konu bilimsel bir konu. Valilik tarafından ve bakanlık tarafından yapılan bir açıklama yok. Bundan girilebilir sonucu çıkarılamaz. Musilaj rüzgar ile birlikte yer değiştiren bir şey aynı zamanda. Şuanda orada var diye sezon sonuna kadar orada olacak diye bir durum yok. Her şey çok yeni. Dün büyükşehir Belediye Başkanlarının katıldığı çalıştayda da bu konu gündeme geldi. Bununla ilgili bir karar alınacak. Şimdiden girilir ya da girilmez diye bir şey söyleyemeyiz” dedi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüzme Suyu Takip Sistemine göre Kocaeli’deki Plajların durumu:

KANDIRA
Bağırganlı - İYİ
Seyrek - İYİ
Kefken -  İYİ
Kerpe -  İYİ
Kerpe Miço Kadınlar Plajı -  İYİ
Kumcağız - İYİ
Kovanağzı - İYİ
Cebeci - İYİ
Gemiciler Koyu - İYİ
Babalı - İYİ
Sarısu - İYİ

DİLOVASI
Tavşancıl - İYİ

GEBZE
Tubitak Mam - İYİ

DARICA
Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı Plajı - İYİ
Bayramoğlu - ORTA
Kadınlar - ORTA
Bayramoğlu Ada - ORTA

BAŞİSKELE
Lastik-İş Tesisleri Yanı - ORTA

GÖLCÜK
Halıdere - İYİ
Ulaşlı Halk Plajı - ORTA

KARAMÜRSEL
Güzelkıyı Sahili - İYİ
Ereğli Defne - İYİ
Altınkemer - İYİ
Dereköy Sahili - ORTA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum