Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de ulaşıma zam geldi!

UKOME toplantısında Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası’nın talebi üzerine şehir içi otobüs fiyatlarında yüzde 24,29 oranında zam yapıldı. 3 buçuk TL olan otobüs fiyatı 4 lira 35 kuruşa yükseldi

Kocaeli'de ulaşıma zam geldi!
22 Aralık 2021 - 15:07 - Güncelleme: 24 Aralık 2021 - 11:55
Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası tarafından ekim ayında talep edilen ve kasım ayında revize edilen ulaşım zammının görüşüldüğü toplantıda KOÜ tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda 3,5 lira olan şehir içi ulaşım ücreti 4 lira 35 kuruşa yükseldi.

ÜNİVERSİTE ÖNERDİ
Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası tarafından kısa mesafe için yüzde 40, uzun mesafe için ise yüzde 50 olarak talep edilen zamların yanı sıra dolmuş taksilerin taksiye dönüşme talepleri gündem maddeleri arasında yer aldı. Odanın zam talebi üzerine UKOME tarafından Kocaeli Üniversitesi’nden istenen raporda ulaşıma yüzde 15 ile 20 oranında zam yapılması önerildi.

ZAM YAPILDI
Ulaşım maliyetlerine gelen zamlardan dolayı yaşanan mağduriyetin giderilmesi için toplu taşıma ücretlerine güncel tarife üzerinden yüzde 25 ile yüzde 35 oranında tarife değişikliği olarak alınırken üzerine şehir içi otobüs fiyatlarında yüzde 24,29 oranında zam yapıldı. 3 buçuk TL olan otobüs fiyatı 4 lira 35 kuruş oldu. İndi fiyatı 3 lira 30 kuruştan 4 lira 10 kuruşa çıkarken burada da yüzde 24,24 oranında artış yapıldı.
 
ÖĞRENCİ ÜCRETİ AYNI KALDI
Öğrenci fiyatları 2 lira 25 kuruştan 2 lira 75 kuruşa çıkarıldı. Meclis toplantısında 2022 yılında uygulanacak yeni öğrenci ve indirimli yolculuk destek ödemesi miktarının belirlenmesi ile ilgili ortak raporu oybirliği ile kabul edilmişti. Rapora göre ulaşımda indirimli taşıma için 50 kuruş olan destek ödemesi 1 TL’ye çıkarıldı. Bu durumda 1 lira 75 kuruş olan öğrenci ücreti aynı kalmış oldu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum