Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de öğrenciler kıyasıya yarıştı!

Kocaeli bu hafta sonu Milli Teknoloji Hamlesi alanında önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı.

Kocaeli'de öğrenciler kıyasıya yarıştı!
15 Şubat 2022 - 15:23 - Güncelleme: 15 Şubat 2022 - 16:20
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T3 Vakfı ve TÜBİTAK ortaklığında gerçekleştirilen “DENEYAP TÜRKİYE”  projesinin 3. faz uygulama sınavları Kocaeli’nde İzmit ve Gebze olmak üzere iki merkezde yapılan sınavlarla tamamlandı. Ortaokul ve lise kategorilerinde, toplam 4 oturum şeklinde düzenlenen uygulama sınavlarına katılan 730 öğrencinin heyecanları ve ortaya çıkardıkları ürünler görülmeye değerdi.

İki aşamalı sınav maratonu
Projenin ilk aşamasında Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyelerinde Öğrenci Seçme Sınavına Kocaeli’nden 3000’in üzerinde öğrenci katılmıştı. İlk aşama sonunda 864 öğrenci uygulama sınavlarına katılmaya hak kazandı.

2. aşamada uygulama sınavına katılan öğrenciler hem eğlendiler, hem de Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacak 320 genç arasına girebilmek için kıyasıya mücadele ettiler. İçlerinde ilk kez böyle bir sınavı tecrübe etme imkanı bulan gençlerimizin heyecanından velileri de paylarını aldılar.

Gönüllü gençler yine sahada
Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Biriminin organize ettiği sınavda birçok kurum çalışanı ve gönüllü gençler öğrencileri yalnız bırakmadı. Gönüllü gençler gerek öğrenci kayıtlarında, gerekse teknik alanlarda öğrencilere destek oldular.

Gençler icat çıkaracak
İlk 320’lik sıralamaya giren öğrenciler 24 ay teori ve 12 ay uygulama olarak 3 yıl boyunca DENEYAP atölyelerinde teknoloji alanında eğitim alacaklar.  3 yıl sonunda ulusal ve uluslararası alanda proje geliştirme ve uygulama imkanına sahip olacak gençler Teknofest başta olmak üzere teknoloji fuarlarında ve alanda etkin bir şekilde rol almaları hedefleniyor.
 
Yetkililer bu eğitimleri almaya hak kazanamayan öğrencilerimizin de uygun zamanlarda atölyelerden faydalanabileceklerini Gençlik Merkezleri ile irtibatlarını koparmamaları gerektiğini önemle ifade ettiler. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum