Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de 2023 yılında 11 kadın cinayete kurban gitti

Kocaeli’de 2023 yılında 61 cinayet işlendi. 11 kadın cinayete kurban giderken, kadınlar eşleri, eski eşleri ve sevgilileri tarafından öldürüldü

Kocaeli'de 2023 yılında 11 kadın cinayete kurban gitti
03 Ocak 2024 - 11:25
KOCAELİ’DE 11 KADIN CİNAYETİ İŞLENDİ
2023 yılında Kocaeli’de 61 cinayet işlendi. Yıl içerisinde 11 kadın cinayeti işlendi. Tüm cinayetlerin zanlıları yakalanıp adalete teslim edilirken faili meçhul cinayet dosyası bırakılmadı. Cinayete kurban giden kadınlar eski eşleri, sevgilileri ya da kendilerine takıntılı olan erkekler tarafından öldürüldü.

315 KADIN CİNAYETE KURBAN GİTTİ
Türkiye’de ise 315 kadın cinayete kurban giderken 248 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Öldürülen kadınların katil zanlılarının yüzde 41’i eşleri olduğu, 30 kadının ise boşanma aşamasında oldukları belirlendi. Şüpheli olarak ölü bulunan 248 kadından yüzde 19’unun yüksekten düşerek öldüğü belirlendi.

KOCAELİ’DE CİNAYET KURBAN GİDEN KADINLAR
Hacer Çetin, Ajda Yatar, Kezban Göksu, Yıldız Çınar, Nimet Taşkın, Gözde Vural,  Gülseren Gökdemir, Züleyha Acar, Sibel Kayman, İpek Çiçek ve Cansu Güneş isimli kadınlar eşleri, eski eşleri, sevgileri ve babaları tarafından öldürüldü.

Gözde Vural evinde başından vurulmuş halde bulunmuştu. Vural’ın katilinin sevgilisi Hasan Ceyhan olduğu belirlendi.

İpek Çiçek Kandıra’da bir düğünde akrabalar arasında çıkan bir kavgada silahla vurularak öldürüldü.

Gölcük’te emekli asker Nevzat Acar, boşanma aşamasındaki eşi Züleyha Acar ile çocukları Nurseda ve Oğuz Can Acar'ı tabanca ile vurup, intihar etti.

Sibel Kayman erkek arkadaşı Mikail Kurulay tarafından silahla vurularak öldürüldü. 

Yıldız Çınar kendisine takıntılı olan Selami Şahin tarafından cadde ortasında tabancayla öldürüldü. Çınar’ın katili, aynı ilçedeki bir parkta başına ateş ederek yaşamına son verdi. Yıldız Çınar’ın, Selami Şahin’den kurtulmak için taşındığı ve yeni evine giderken öldürüldüğü öğrenildi.

Gülseren Gökdemir boşanma aşamasında olduğu eşi Cemalettin Gökdemir tarafından cadde ortasından boğazından bıçaklanarak öldürüldü

Nimet Taşkın emekli astsubay olan kocası Mevlüt Taşkın tarafından birlikte yaşadıkları evlerinde kızı ve 2 torunun gözü önünde silahla vurularak öldürüldü.

Cansu Güneş, ayrılmak istediği erkek arkadaşı Erdem K. Tarafından Çayırova’da ormanlık alanda 5 el ateş edilerek öldürüldü.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum