Kocaeli'de 2. Turizm Sektör buluşması başladı
Kocaeli'nin turizm potansiyelinin geliştirilmesi ve turizm rotalarının tanıtılması amacıyla düzenlenen “2. Turizm Sektör Buluşması” başladı
Yayınlanma :
09.01.2024 13:51
Güncelleme :
09.01.2024 13:51


“DÜNYA MİRASINA BIRAKILABİLECEK TARİHE SAHİP”
Programa katılan Eren Güzel, Anadolu’nun diğer köşesi olan Erzurum’dan Kocaeli’ne geldiğini söyledi. Kocaeli’ni ilk kez ziyaret ettiğini belirten Güzel, “İstanbul-Ankara arasında olan Kocaeli, bizler için artık bir şey ifade edecek. Bugün bu etkinlikle Türkiye Cumhuriyeti’nin, Osmanlı’nın ve birçok tarihi eserlerin bulunduğu bu geçmişe dayalı bu şehri tanımak için çok güzel bir aktivite oldu. Büyükşehir Belediyesi, Kültür Müdürlüğüne, Valiliğe çok teşekkür ediyorum. Erzurum’dan 6 kişilik bir ekip olarak geldik. Buralara gelmek gerçekten çok güzeldi. Turumuzun sonunda çok daha güzel bilgiler elde edeceğiz. Bizlerde bu taraflara gelmeye, insanları getirmeye ve tanıtmaya çalışacağız” diye konuştu. Kocaeli’nin geçtikleri yollar üzerinde sanayi kenti olarak tanıdıklarını dile getiren Güzel, “Kocaeli aslında sanayinin dışında dünya mirasına bırakılabilecek çok güzel bir tarihe sahip” dedi.
“KOCAELİ, TARİH DOLU BİR YER”
İlham Seyyale de Kapanca Sokağı gezdikten sonra yaptığı konuşmada, “İzmit, çok önemli bir yer. Nicomedia’dan bahsediyoruz. Hazırlanan bu sokak çok güzel olmuş. Çünkü Osmanlı mimarisinin burada yaşayan birkaç evi çok iyi restore edilmiş ve karşımıza çıkıyor. Güzel bir sokak. İzmit gelip geçilecek bir yer değil. En az 2-3 gün kalınması, gezilmesi gereken bir yer. Kocaeli, tarih dolu bir yer. Bunu da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği bunu çok güzel tespit etmiş. İlk etapta acentelerle bunu yaygınlaştırmaya ve yurtdışına da bunu duyurmaya çalışıyor. Çok güzel bir şey bu. Biz her türlü desteğimizi vereceğiz” ifade etti. Kocaeli’nin İstanbul’a yakınlığının da avantajına değinen Seyyale, “İstanbul’un var olan tarihi yarım adası, boğazı artık dünya markası bu biliniyor. Ama İstanbul’un dışında da bir tarih olduğunu ve Roma’nın çok önemli tarihi kalıntılarının olduğu en yakın yer Kocaeli” şeklinde konuştu.
TURİZM ACENTELERİ BİR ARAYA GELECEK
Üç gün sürecek programın ikinci günü Kartepe gezisiyle başlayarak, Ayrı Gezegen Cam Teras, Gökyüzü Eli, kış turizmi potansiyeliyle dikkati çeken Kartepe Kayak Merkezi, doğa turizmi tutkunlarının uğrak yeri Ormanya, Sekakamp ve Maşukiye ile devam edecek. Programın son gününde ise Kocaeli Kongre Merkezi'nde turizm acenteleri ve işletmecileri bir araya gelerek stant açacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: