KO-MEK'te ebru var, biliyor musunuz?
Unutulmaya yüz tutmuş birçok el sanatını yeniden gün yüzüne çıkaran KO-MEK, ebru sanatına da önem veriyor
Yayınlanma :
02.02.2022 10:32
Güncelleme :
02.02.2022 11:16


GÖRSEL ŞÖLEN VAR
Osmanlı dönemine kadar uzanan ebru sanatı; usta çırak ilişkisi içerinde ilerleyerek günümüze kadar gelmiştir. Ebru sanatı Osmanlı döneminde en çok ciltli kitapların kapakları ve içinin süslenmesi için kullanılan bir sanat olmuştur. Ebru sanatı su ve boyayla yapılan bir kağıt sanatıdır. Ebruda; kişinin ellerinde şekil alan boyalar o kişinin yeteneği ve hayal dünyasıyla bütünleşir. Renklerin belli bir ahenkle dans ediyor görünümü vermesi, ebrunun ne kadar ince bir sanat olduğunu göstermektedir. Görsel olarak oldukça etkili bir his oluşturan ebru sanatını uygulayan birçok sanatçı var, ancak eskisi kadar icra eden kalmadığı için artık neredeyse unutulmaya yüz tutmaya başlamış.
KO-MEK İLE EBRU SANATINI ÖĞRENİN
Kurulduğu günden itibaren unutulmaya yüz tutmuş birçok el sanatını yeniden gün yüzüne çıkararak kursiyerlerine öğreten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), ebru sanatına da önem veriyor. 12 ilçede verdiği eğitimlerle binlerce kursiyeri gönül kapısı olan KO-MEK, 354 farklı branştaki eğitimler gibi ebru sanatına da önem vererek şimdiye kadar bu alanda 3 bin 853 kursiyer yetiştirip, büyük bir başarıya imza attı.
USTA VE ÇIRAKLAR KO-MEK’TE ÖĞRENİYOR
El sanatları alanında adeta rakipsiz olan KO-MEK, uzman eğitmenler eşliğinde fiziki alt yapıları oluşturulmuş sınıflarda sorunsuzca eğitimlerine devam ediyor. Yeni dönemde de bu alanda eğitim almak isteyen kursiyerlerine kapılarını açan KO-MEK, ebru sanatında yeni usta ve çıraklar yetiştiriyor. Kâğıda dökülen hayaller ve sevilen renklerle oluşturulan desenler adeta ebru teknesinde hayata yeniden tutunmanın sevincini yaşatıyor.
ONLİNE BAŞVURU İÇİN
Siz de 12 ilçede 43 kurs merkezinde verilen eğitimlere katılmak için www.komek.org adresinden online kayıt yaptırarak istediğiniz branşta eğitim alabilirsiniz.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: