Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Keşir: "Kadınların sorunlarını kadınlarla çözeceğiz"

81 İlde Kadın Emeği programı kapsamında Kocaeli’ye gelen AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir, kadın emeği ile ilgili sorunları kadınlarla birlikte çözeceklerini ve bu konuda yapılan desteklemeleri il il gezerek anlattıklarını kaydetti.

Keşir: "Kadınların sorunlarını kadınlarla çözeceğiz"
14 Şubat 2022 - 11:07
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Büyük Türkiye Yolunda 81 İlde Kadının Emeği Türkiye’nin İstikbali programı çerçevesinde Kocaeli’de bir dizi ziyaret ve çalışma için geldi. İlk olarak Maide Düğün Salonunda Kadın STK Temsilcileri ile bir alaya gelen Keşir, burada STK’ları dinledi. Kadın STK toplantısına AK Parti Milletvekili Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, MYK ve MKYK üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir ve çok sayıda kadın yönetici katıldı.

ANLATAMADIK
Kadınlarla kahvaltı yaptıktan sonra açıklama yapan Genel Başkan Ayşe Keşir, “Programlarımıza tüm kadınları çağırıyoruz. Hükümetin kadın emeği ile ilgili hizmetlerini ya anlatamadık ya da anlayamadık. Bu nedenle bu programları yapmaya karar verdik. Kadınlar olmadan ne büyümeden ne de kalkınmadan bahsedemeyiz. Bir beşeri kalkınmadan bahsediyorsak bu kadın erkek omuz omuza olur. Birçok kurumun teşvik programları var. Toplam fayda açısından bu programlar ve desteklemeler çok önemli. Gittiğimiz her ilde bu desteklemeler ve programlardan yararlanan kadınların hikayelerini dinliyor.

KAPI ARALAMAK İSTİYORUZ
Gittiğimiz şehrin kadınlarının kendi hikayelerini ve deneyimlerini kadınlarla paylaşarak güç ve cesaret vermelerini istiyoruz. Kadınlar hem çocukları hem yaşadığı bölge için hayal kurarlar ve kararlılardır. Hep bir ipucu ve kapı ararlar. Biz onlara ipucu ve kapı aralayacağız. İlla şehirde olmak zorunda değil. Köyde işini geliştirmek isteyen kadınlara da veriliyor. Biz bu hikayeleri çoğaltmaz istiyoruz. Ülkemizde çok emekçi kadınlar var. Kadınların yaratıcılığını ortaya çıkaran çok hikayeler duyacağız.

ÇÖZÜM BULMAK İSTİYORUZ
Sorunu doğru tespit edip, doğru çözüm bulmak istiyoruz. Bizim siyasetin odağında çözüm odaklıdır. Her şeye çözüm bulamayız ama bunu zamanla çözebileceğimize inanıyoruz. Yoksullukla mücadele, kadınlar, engellilerin sorunları bizim 20 yıllık önceliğimiz. Bu öncelikler çerçevesinde çalışma yapıyoruz. Kadınlarımızı dinleyerek çalışmaları büyütmek istiyoruz” dedi. Keşir’in konuşmasının ardından STK’lardan gelen kadınlar önerilerini ve taleplerini dile getirdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum