Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karslılar Tanıtım ve Kültür Günleri Darıca'da başladı

Darıca Belediyesi ve Darıca Karslılar Derneği Yönetimi tarafından organize edilen ve Darıca’da ilki düzenlenen ‘’ Tanıtım ve Kültür Günleri’’ etkinliği bugün Kapalı Semt Pazarı’nda başladı.

29 Ocak 2022 - 19:40 - Güncelleme: 31 Ocak 2022 - 20:19
Darıca Cami Mahallesi Ali Arıcan Caddesi üzerindeki Kapalı Semt Pazarı’nda bugün başlayan ve 02 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecek olan Darıca Karslılar Derneği 1. Tanıtım Günleri’nin açılışında iktidar ve Ana Muhalefet partilerinin temsilcileri de sık sık sohbet etme imkanı buldu.
Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, CHP il Başkanı Özgür Yıldızlı, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Yöresel Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldığı açılışa ilgi büyük oldu..
Kars yöresine ait ürünlerin satışının yanısıra, semt pazarına kurulan sahnede illizyon gösterileri, palyaço, ve Kars yöresine ait sanatçılar ziyaretçilere hoşça vakit geçirmelerini sağladılar.
Darıca Karslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Şen, katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Tanıtm Günleri’nin her yıl düzenlenerek gelenekselleşeceğinin müjdesini verdi.

BAŞKAN BIYIK; GELENEK VE GÖRENEKLERİNE BAĞLI BİR TOPLUM YETİŞTİRMEK İÇİN ÇABALIYORUZ

Etkinlikte konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ’’Bugün Karslı hemşehrilerimizle beraber açılışı gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda da kapalı pazar yerimizi de vatandaşımıza tanıtmış oluyoruz. Bizler Darıca Belediyesi olarak geleneklerine, göreneklerine ve kültürüne bağlı bir toplum geliştirmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Bugün Burada da Karslı hemşehrilerimizin geleneklerini, kültürel zenginliklerini türküleriyle ezgileriyle vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Aynı zamanda da yöresel yemekleri, çeşitlilikleriyle de vatandaşlarımızı buluşturmuş oluyoruz. Emekleri geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Darıca Karslılar derneğimizle beraber organize ettik, birlikten kuvvet doğar. Karslı hemşehrilerimizin yiğit evlatlarını hep bir arada görmek bizim adımıza çok mutluluk verici bir olay. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum