Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karar verildi; Kaymakamlık binası olacak

2015 yılında Kocaeli Valiliği ile Darıca Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde aslına uygun bir şekilde restore edilen tarihi İskoliye Mektebi kaymakamlık olarak kullanılacak.

Karar verildi; Kaymakamlık binası olacak
30 Ağustos 2019 - 21:25

Tarihi Osmanlı dönemine kadar dayanan ve 1875’te yapımına karar verilen İskoliye Mektebi 1882’de hizmet veren tarihi binada 1900’lerin başında meydana gelen büyük yangının ardından 1964 yılına kadar eğitim verildi. Bölgede yaşayan Rumların Yunanistan’a gitmesiyle bu tarihten sonra kısa bir süre kaymakamlık olarak hizmet veren bina zamanla tahrip olurken, 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi’nde büyük bölümü yıkıldı. Geçen zaman içinde harap bir vaziyette günümüze gelen tarihi yapı 2015 yılında Kocaeli Valiliği ile Darıca Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde aslına uygun bir şekilde restore edildi. Bir süredir boş halde duran bina Darıca Kaymamaklığı olarak hizmet verecek. 

Kaymakam Ömer Karaman ve Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri sonrası tarihi binayı gezdi. Kaymakam Karaman, binanın çok güzel restore edildiğini böyle bir tarihi dokuda hizmet vermekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Başkan Muzaffer Bıyık’ta üst katta kaymakamlık biriminin yer alacağını alt katta ise kurs ve etkinliklerin düzenleneceği güzel sanatlar merkezi en alt katta ise millet kıraathanesinin hizmet vereceğini söyledi. Bu arada binada başka bir kurumun yer alıp almayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Yıllardır eski belediye binasında hizmet veren Darıca Kaymakamlığı yapılacak düzenlemenin ardından tarihi binaya taşınacak.