Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kan davasında silahlar konuştu

Hafta sonu Gebze’de yaşanan olayda geçen yıl Darıca’da mahalle kavgasında öldürülen Muhammet Karabina’nın yakınları öldüren kişin yakınları ile karşılaşınca, İki aile arasında bir anda silahlı çatışma yaşandı.

Kan davasında silahlar konuştu
24 Eylül 2012 - 10:51
Polis o tarihten beri cinayet olayına karıştıkları iddiasıyla firardaki diğer 3 kardeşi arıyordu. Darıca ilçe emniyet ekipleri ile Asayiş Şubesi`nin cinayet masası elemanları koordine bir çalışma yürüttü, Ertan T., Erkan T. ve Volkan T.`nin Dilovası`nda bir inşaatta kaldıklarını belirleyen ekipler, bunun üzerine inşaata baskın yaparak 3 kardeşi birden yakalayıp gözaltına alırken, 2 adet de silah ele geçirmişti. Getirildiği Asayiş Şubesi`de sorgulanan 3 kardeşin de birbirinden farklı ifadeler verdiği öğrenilirken adam öldürme ve yaralama olayına karıştıkları iddiasıyla yakalayıp adalete teslim edilmişti.
 
SİLAHLAR KONUŞTU
Hafta sonu ise Muhammet Karabina’nın yakınları öldüren kişinin yakıları ile karşılaşınca bir anda iki aile arasında silahlı kovalamaca başladı. Edinilen bilgiye göre, Gökhan K. ile kardeşi Ozan K. Gebze’den Darıca’ya giderken İstasyon caddesinde Tosun ailesinin kullandığı aracı fark etti. Bunun üzerine iki kardeş aracı durdurmak istediler. Araç içinde bulunan diğer ailenin yakınları olayı fark edince kaçmaya başladı. Ardından Gökan ve Ozan kardeşler önlerinde giden araca ruhsatsız tabanca ile ateş etmeye başladı. Kurşunlardan korunmak isteyen araç hızla kaçmaya başladıysa da yolların dar olması nedeniyle yol kenarında park halindeki 41 L 3321 plakalı otomobile çarptı. Tosun ailesi yakınları kullandığı 41 UT 757 plakalı araç içerisinde çıkamadı. Araçı takip eden Karabina kardeşler araçlarından inerek tosun ailelinin gençlerini sopalarla dövmeye başladılar. 
 
SİLAHI İLE BİRLİKTE YAKALANDI
Ardından çevredeki vatandaşlar polis ekiplerine haber verirken kısa sürede olay yerinde gelen ekipler olayla ilgili inceleme başlattı. Yapılan incelemeden yaklaşık 15 dakika sonra Gökan Karabina, olayda kullandığı ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalandı.  Emniyete götürülen zanlının ifadesinin ardından her iki aileden toplam 9 kişinin ifadesine başvuruldu. Nöbetçi savcı bilgilendirildikten sonra, olayı gerçekleştiren Gökan K.ile Ozan K. kardeşler mahkemeye sevk edildi. Savcılıkta alınan ifadeler doğrutusunda Okan T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili olarak diğer kişiler ise tutuksuz  yargılanmak üzere serbest bırakıldı.