Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kaman; "Atık bertaraf sistemi kuracağız"

Millet İttifakı’nın İyi Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Serdar Kaman basın mensuplarıyla bir araya geldi ve Kocaeli’nin çevre kirliliği hakkında konuştu.

Kaman; "Atık bertaraf sistemi kuracağız"
13 Şubat 2019 - 08:23
Kaman yaptığı açıklamada bölgemizdeki ve il genelindeki kirlilik problemiyle nasıl baş edeceklerini vurguladı. Dr. Serdar Kaman, “Bütün sanayi tesislerine atık bertaraf sistemi kuracağız” dedi. Ayrıca İyi Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Dr. Serdar Kaman şunları dile getirdi; “Çevre kirliliği konusunda en bariz görüntü Dilovası’ndaki sanayi atıkları. Dilovası’nda kirlilik var mı yok mu bu tartışıldı. Başka ilçeye etkileri konuşuldu ve Kandıra’da anne sütünde inceleme yapıldı. TÜBİTAK’ta yapılan araştırma sonucunda Anne ve çocuklarda ağır metal tespit ediliyor. Dilovası kendinden 60 kilometre uzaktaki Kandıra’yı bile etkiliyor. Annenin ak sütüne zehir katılır durumdayız.
 
“PARKA LALE DİKTİLER”
Sanayicilerin atık tesisleriyle hava temizliği sağlanması gerekirken onlar para almayı tercih ettiler. Sanayilerin atığını temizleyecek tesisler yapılmalıydı. Peki, ne yapıldı Şatafattan vazgeçemediler ve o atık tesislerine para bulamadılar. Türkiye’nin en borçlu belediyesi olarak o atık tesislerini kuramadılar ve yerine ne yaptılar Seka Park’ta lale diktiler” dedi.
 
“BERTARAF EDECEĞİZ”
Kaman basın toplantısında yaptığı açıklamada çevreye çok önem verdiklerini belirterek, “Çevreci olarak halk sağlığına önem veriyoruz ve bu tip sağlıksız ve öncelikli olan çevre kirliliğini göreve gelmemiz halinde en aza indirip bertaraf etmektir” şeklinde konuştu. Kaman toplantıda son olarak göreve geldikleri takdirde tüm sanayi tesisleri ve sitelerine atık bertaraf sistemi kurarak hava kirliliğini azamiye indireceklerini vurguladı.