Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'li Aktaş, Kadınlar Günü için mesaj yayınladı

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, çocuğunun gözünün önünde dövülen, öldürülen, boşanmak istediği eşi tarafından ölüm tehdidi alan, öldürülen kadınların sesi olmak ve daha fazlasının yaşanmaması için mücadele etmek zorunda olduklarını kaydetti. 

CHP'li Aktaş, Kadınlar Günü için mesaj yayınladı
07 Mart 2021 - 22:11 - Güncelleme: 08 Mart 2021 - 11:00
CHP İlçe Başkanı Gökhan Aktaş,  8 Mart, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma yolundaki mücadelelerinin temelinin 1857 yılında New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretle uzun çalışma saatleri ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla yaptıkları greve dayandığını hatırlatarak, bu olaydan yıllar sonra 1975 tarihinde kadınların sosyal hayatın içerisinde seslerini duyurmaları için Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart tarihi, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan edildiğini belirtti.  
8 Mart gününe gelirken,  Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlar ağır çalışma koşullarına, baskıya, mobbinge, işsizlikle tehdit edilmeye, tacize, şiddete boyun eğmeye mecbur bırakıldıklarını ve her geçen gün daha da yoksullaştırıldıklarını söyleyerek, '' Çocuğunun gözünün önünde dövülen, öldürülen, boşanmak istediği eşi tarafından ölüm tehdidi alan, öldürülen kadınlarımızın sesi olmak ve daha fazlasının yaşanmaması için mücadele etmek zorundayız.
 
ONLAR BİZİM ANNEMİZ, KARDEŞİMİZ, KIZIMIZ

Unutulmamalıdır ki, kadınlara eşit hakların verilmesi, dünya barışını da güçlendirecektir. Ulu Önderimiz Atatürk sayesinde 1935 yılında pek çok devletin kadınından daha önce seçme ve seçilme hakkına sahip olan Türk kadını, haklarını elde etmek için daha fazla beklememeli ve ülke yönetiminde de daha fazla söz sahibi olmalıdır. 
Bu amaçla, kadınların hak ettikleri değerin yalnızca bugün değil, her gün almasını istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;  ' Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın ' '' Şeklindeki ifadelere yer verdi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum