Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Saadet'ten Kadınlar Günü mesajı

Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, kadının ezildiği, ağır yükler altında iki büklüm olduğu ve her yönüyle istismar edildiği bir ortamda, toplumun temel yapı taşı olan kadınlar hakkında güzel şeylerden söz edemediklerini söyledi.

Darıca Saadet'ten Kadınlar Günü mesajı
07 Mart 2021 - 20:26
Başkan Selim Çetinkaya, mesajında, ''İnsanlığa çağ atlatan önemli gelişmelerin sıklığı sebebiyle sıradanlaştığı, okuma-yazma oranının bu zamana değin böylesine yüksek olmadığı günümüz dünyasında şiddeti ve bir alt başlıkta kadına şiddeti konuşmaktan kendimizi alamıyoruz. Kadının ezildiği, ağır yükler altında iki büklüm olduğu ve her yönüyle istismar edildiği bir ortamda, toplumun temel yapı taşı olan kadınlarımız hakkında güzel şeylerden söz edemiyoruz.'' şeklinde düşüncelerini dile getirerek, '' Kapitalist çarkın dişleri arasında yaptığı güzellemeler(!) ile ezdiği ve bilgi düzeyi daima artan toplumda ahlaken sığ kalan şahıslarca tacize maruz kalan kişi; kadın. Bu kadınlar bizim kadınlarımız. Kadınlarımızdan yükselen bu feryada kulak tıkayamayız! Her gün haberlerde şiddetin envai çeşidine maruz kaldığını gördüğümüz kadınlarımızın temel problemlerine çözüm getirmesi sebebiyle mevcut iktidar tarafından kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bu konuda ne kadar sığ kaldığını da görebiliyoruz. Ortada şiddete maruz kalan bireyler, dağılan aileler, zihni altyapısı berbat olan çocuklar varken Bakanlığımız tarafından hazırlanmış ne bir politika ne de bir çözüm var. Bu milletin kalkınmasını isteyenler önce aileyi kalkındırmalıdır. Ailenin kalkınması ise, kadınlarımızın feryatlarını dindirerek, çözüm üreterek gerçekleşir. Toplumun kalbi olan aile kurumundaki çöküntüyü dehşetle izliyoruz. 
KADINLARIMIZ EKONOMİK SIKINTILARDAN DOLAYI
 ÇOK DÜŞÜK ÜCRETLE ÇALIŞTIRILIYOR
İmzalanan uluslararası sözleşmelere, yapılan yasal düzenlemelere rağmen ülkemizde ve dünyada, kadın için ”onurlu yaşam şartlarının” oluştuğunu söyleyemeyiz. Tam aksine kadın, vahşi kapitalist ekonominin, adaletsiz çalışma şartlarına mahkum olmaktadır. Sigortasız, sosyal hakları olmadan, düşük ücretlere çalıştırılmaktadır. Ekonomik sıkıntılardan ötürü çok kötü şartlarda çalışmak zorunda kalan kadınlarımız; evlatlarına vakit ayıramaz, onlarla ilgilenemez olmuştur.
Toplumumuzun mayası olan kadınlarımız adına güzel şeyleri konuşmak için kılı kırk yardığımız bu günlerde, devletimizden  çözüm odaklı politikalar geliştirmesini bekliyor ve 2021 yılıın, kadına şiddeti ve sömürüyü konuştuğumuz son yıl olmasını dileyerek tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum. '' dedi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum