Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İskoliye Mektebi bir sanat merkezi olacak!

Darıca’da yaşayan Rumlar tarafından çocukların eğitimi için 19. Yüzyılın sonlarında inşa ettirilen İskoliye Mektebi’nin 2015 yılında başlanan restorasyonu tamamlandı. Tarihi yapının Millet Kıraathanesi olacağının açıklanması Darıca’da heyecan yarattı. İskoliye Mektebi, ayrıca Darıcalıların buluşacağı bir sanat merkezi olacak

İskoliye Mektebi bir sanat merkezi olacak!
18 Temmuz 2018 - 18:17
Darıca Belediyesi, mimaride neoklasik dönemin izlerini taşıyan, 1882’de hizmete başlayıp 1964’e kadar eğitim veren daha sonra Marmara Depremi’nde büyük bir bölümü yıkılan İskoliye Mektebi’nin restorasyon çalışmalarını bitirdi. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, binada gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları ve bu proje kapsamında yapılacaklar hakkında açıklamalarda bulundu.
 
MİLLET KIRAATHANESİ’Nİ SANAT MERKEZİ’NE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ Millet Kıraathanesi’nin her yaştan insan için faydalı bir proje olduğunu kaydeden Karabacak, ‘’ Bölge kütüphanesi olacak şekilde bina içerisinde halkımızın okuyacağı binlerce değişik türde kitap bulunduracağız. 
Kitap okuma esnasında yiyecek içecek ikramlarımız da bedava olacak. 
Ayrıca kıraathaneyi kadınlar için el becerisi kursları, zaman zaman da resim sergileri düzenleyeceğimiz bir sanat merkezi haline getireceğiz. ‘’ dedi. 
Diğer tarihi binayı da Darıca Musiki Cemiyeti olarak kullanıma sunacaklarını ve sokağı tarihi bir sokak olarak ayağa kaldıracaklarını belirten Karabacak, ‘’ Millet Kıraathanesi projesi ilçemize şimdiden hayırlı olsun.’’ Dedi.