Daha önceden moda ve tasarımcılık yaptığını, evlendikten sonra ise ev hanımı olarak hayatını sürdürdüğüne değinen Hatice Pınar Demirel, bir komşusunun aracı olması ve dönemin genel başkanının da kadın olmasının İYİ Parti'ye girmesinde etken olduğunu ifade ederek şu görüşlere yer verdi; İlk başta biraz çok etkin değildim ama sonra yavaş yavaş etkinleşmeye başladık, biraz da sevdim herhalde. Biraz da yanlış giden bir şeyleri düzeltme iç güdüsüyle de siyasete girdim. Şu anda iyi bir şekilde partimi temsil ettiğimi düşünüyorum. İnşallah yarınlar bizim için çok daha güzel olacak. Daha doğrusu çok daha iyi olacak.
KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART
Bölgenin fay hattı üzerinde olması nedeniyle şimdiye kadar alınan önlemlerin yetersiz kaldığına dikkat çeken Demirel, olası bir felaket sonrası altıyüze yakın binanın yıkılacağını belirtti. İYİ Parti Darıca İlçe Başkanı H. Pınar Demirel, yolların düzensiz, kurtarma çalışmalarının yetersiz oluşu nedeniyle göçük altında kalan insanlara da ulaşmakta güçlük çekileceğini ifade ederek konuşmasının devamında şunları söyledi; Çünkü gördük işte Gebze’de bir tane bina yakıldı, orada vefat eden insanlara 24 saat sonra ancak ulaşabildik Bundan dolayı birincişart önce kentsel dönüşüm, ikinci şart da yolların çok daha düzenli yapılması. Bu bölgede en fazla 5 katlı bina olması gerekir, daha çoğunluğu bahçe içinde dubleks evlerden olması daha mantıklı olur. Deprem bölgesi olduğu için, yüksek binaların bu bölgede olmaması gerekir.
YILLARDIR ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI BİTMEDİ
Türkiye genelinde olduğu gibi, Darıca’da da yıllardır alt ve üst yapı çalışmalarının yapıldığı ve her yerde sürekli olarak inşaat çalışmalalarının devam ettiğini belirten Hatice Pınar Demirel, yurt dışında böyle bir şey olmadığını söyledi.
Eşinin Almanya’da öğrenim gördüğünü ve yolların, binaların 40 sene önce ne ise 40 sene sonra dahi hiç bir değişikliğe uğramadığını sözlerine ekleyen Demirel şöyle konuştu; Biz öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, yıllardır bitmeyen, hâlâ da devam eden altyapı ve inşaat çalışmaları var, sürekli şantiye halindeyiz, sadece Darıca değil, Türkiye geneli hep böyle...
Bir süre önce gittiğiniz bölge, semt, mahalle veya sokak, daha sonra her şeyiyle değişmiş vaziyette karşınıza çıkıyor. O yüzden buna bir çözüm getirilmesi lazım..
SON ZAMANLARDA ÜLKEDE DEĞİŞİK ŞEYLER OLUYOR, AMA BİZ MİLLİYETÇİ TAVRIMIZI HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ KORUYORUZ
AKP ve MHP’nin DEM Parti’yle birlikte oluşturdukları komisyon üyelerinin, çözüm süreci adı altında İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüşülmesine atıfta bulunan İYİ Parti Darıca İlçe Başkanı Hatice Pınar Demirel, Türkiye’de son zamanlarda çok değişik şeyler olduğunu ve değişikliğin temellerinin seneler öncesinden atıldığına dikkat çekti. Demirel konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamanın devamında şunları söyledi: Bu ağlar seneler içerisinde yavaş yavaş örüldü, ama biz İYİ Parti olarak milliyetçi tavrımızı her zaman olduğu gibi koruyoruz ve koruyacağız.
PARTİM HANGİ GÖREVİ TEBLİĞ EDERSE SEVEREK YAPARIM
İYİ Parti’nin gelecek kaygısının olmadığını ve her geçen gün büyüyerek yoluna devam ettiğinin altını çizen Hatice Pınar Demirel, kendileri gibi vatanını, milletini seven, cumhuriyetine ve Atatürk'e bağlı olan kişilerin de sonunda kendileriyle birlikte hareket edeceğini düşündüğünü belirterek, partisine olan sempatinin ve üye sayısının giderek arttığını söyledi.
Genel başkanını en iyi şekilde tanıtmanın ve temsil etmenin, İlçe başkanı olarak görevi olduğuna değinen Demirel, ilk olarak bunu başarmanın en büyük isteği olduğunu ve bu yönde de ekibiyle birlikte büyük gayret sarfettiklerine değinerek şöyle dedi; Çünkü Darıca seçmeni, iktidar partisine yakınlığıyla bilinen bir ilçe, öncelikli olarak bunu tersine çevirmek için uğraşıyoruz. Ekibimizle bunu başaracağımıza inanıyoruz, bu başarının ardından parti içerisindeki rolümün ne olacağını bilemem, bana hangi görev tebliğ edilirse, o görevi seve seve yaparım.
YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR SAYESİNDE PARTİMİZE YOĞUN İLGİ VAR
Hatice Pınar Demirel, eski genel başkan Meral Akşener’in ayrılmasıyla birlikte bir kan değişimi yaşadıklarını, bundan dolayı küskünlerin ve ayrılıkların olduğuna değinerek şunları söyledi; Ben Darıca'da atanmış olarak göreve başladığım zaman, ilçe teşkilatında her hangi bir kıpırdanma yoktu, neredeyse entübe bile değil, ölü vaziyetteydi! Önce atanmış, sonra da seçilmiş bir ilçe başkanı olduğum yaklaşık 1 sene içerisinde İYİ Parti’nin burada çok daha iyi yerlere geldiğini düşünüyorum, arkadaşlarımla beraber yaptığımız çalışmalarımızın ardından ilk dönemden bu dönem arasında bayağı fark olduğunu görüyoruz. Kapımızı çalan, üye olmaya gelen bir çok insanlarımız var, daha da iyi olacağına inanıyorum.
BELEDİYE BAŞKANI OLURSAM, DARICA PARMAKLA GÖSTERİLİR
Gebze’nin beldesi olduğu dönemlerde Darıca’nın, özellikle Bayramoğlu’nun Türkiye’nin Bodrum’u olduğuna değinen Demirel, o tarihlerdeki Bayramoğlunu şu şekilde özetledi; Ben çocukluğumdan bilirim Ankara'daki siyasetçilerin ve sanatçıların yazlıklarının olduğu çok nezih bir yerdi, ama zaman içerisinde kabuk değiştirdi.
Yaradılışım gereği biz de görev istenmez, görev tebliğ edilirse ve ben belediye başkanı olursam Darıca’nın eski günlerine gelmesi için ve hatta parmakla gösterilen bir ilçe olması için inanın elimden geleni yaparım, bunu da yapamayacağımı düşünmesinler.
Çünkü Darıca coğrafi olarak buna yatkın bir şehir, inanın çok güzel bir sahil şeridi ve çok güzel bir yeşilliği var. Mesela Bayramoğlu'nun üstüne bakıyorum, çok güzel yerler var, Darıca’nın enginarı ve kirazı meşhur, burası tarım cenneti de olabilir.
Yollar çok daha düzenli hale getirilebilir, çok katlı binalar yerine makul çerçevede ve daha sağlam binalar yapılırsa hakikaten burası bir cennet haline gelir.
Darıca’nın sorunlarından bir tanesi de hiç otoparkın olmaması, bırakın katlı otoparkı, normali dahi yok. Herkes olduğu yere park ediyor. Sokaklar dar, kaldırım yok, insanlar yollarda yürüyor, çünkü kaldırım yok, eğer otopark sorunu çözülseydi, arabalar yolun sağına soluna park edilmez ve dolayısıyla da vatandaşlar da yolun ortasından yürümek zorunda kalmazdı, bu konuda özellikle ara sokaklar hiç düşünülmemiş.
BALYONOZ KOYU ÇOK GÜZEL OLDU, AMA MARİNA DÜŞÜNÜLMEDİ
Ben Bayramoğlu Balyanoz Koyu’nda oturuyorum, oturduğum sitenin kapısından oraya çıkış var, henüz oralar doldurulmadan gelmiştim ben, yani oranın derme çatma halini de biliyorum, elbette ki Balyanoz Koyu şimdi çok daha güzel bir koy oldu ve yapılan bu çalışmalar sayesinde insanlar daha rahat nefes alıp veriyor. Yaz akşamlarında gelip oturuyorlar, piknik yapıyorlar, hakikaten çok güzel oldu. Ama oraya bir marina yapıldığı zaman, bu hem turizm açısından, hem de kalkınma açısından da çok güzel olur.
Yani marina yapılması durumunda oraya restoranlar, mağazalar açılır ve orası çok daha güzel olur.
GOLF SAHALARI YAPILIP TURİZM CANLANDIRILABİLİR
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nin de ilçeye ayrı bir değer kattığını belirten İYİ Parti Darıca İlçe Başkanı Hatice Pınar Demirel, Türkiye genelinde böyle bir hayvanat bahçesinin Darıca’da yer almasının bir şans olduğunu ifade ederek, burasının geliştirilmesi ve daha da iyileştirilmesi durumunda ilginin çok daha artacağına değinerek şöyle dedi; Burası insanların hafta sonlarını geçireceği güzel bir hayvanat bahçesi haline getirebilir. Bunun dışında insanların dikkatini bu bölgeye çekebilecek kulüp tarzında Darıca’da mesela golf sahaları yapılabilir, çünkü öyle güzel yerlerimiz var
FARABİ’NİN ADI ‘EĞİTİM ARAŞTIRMA’ AMA DOKTOR VE HİZMET YOK !
Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin adı ‘Eğitim ve Araştırma’ ama doğru dürüst doktor yok ve dolayısıyla hizmet yok, en büyük sorunlarımızsan bir tanesi de bu.. Benim yardımcımın 21 yaşındaki oğlu geçenlerde kâlp spazmı geçirdi. Ailesi kâlp krizi zannedip Farabi Eğitim ve Araştırma’ya götürdüklerinde doktor bunu anlayamıyor. Burasının üniversiteye bağlanması lazım, bu durumda hem doçent, hem de profosör hekimler tahsis edilir, öğretim görevlisi dahi atanır oraya. 26 tane doktor gelecekti, akibeti henüz belli değil, Kadın Doğum Ünitesi’nde ‘Yeni Doğan Çocuk Bölümü ‘ yok. Kısacası burasının Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması için koşulların yerine getirilmesi gerekli, ancak ve ne yazık ki, buraya verilen ‘’Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ ünvanı sadece tabeladan ibaret.
Yorumlar
Kalan Karakter: