HAKARET VE KÜFÜR ETTİLER
Fotoğrafçı ve kameramanın kendilerine izin vermemeleri yüzünden tartışma yaşadıkları belirten Surun, “Fotoğraf çekmememize izin vermeyeceklerini söylemelerinin ardından aramızda tartışma çıktı. Bana ve arkadaşım Osman Yürekli’ye hakaret edip küfür ettiler. Bizler de olayın büyümemesi ve tatsızlık yaşanmaması için düğünü terk ettik. Yaşanan sorunu oteldeki yetkililere aktarmak için oteldeki müdürler görüşmek istediğimizi söyledik. Bunun üzerine sorumlu müdür bizlerle görüştü” diye belirtti.
TEHDİT EDİLDİK
Otelin sorumlu müdürü tarafından da tehdit edildiklerini açıklayan Osman Yürekli ve Hanifi Surun, “Sorumlu müdür bizleri dinledikten sonra fotoğraf ve kamera çekenlerden sorumlu olan müdürü de çağırdı. Fotoğraf ve kamera çekenlerden sorumlu olan müdür yanımıza gelir gelmez, ‘Siz kimsiniz, sizin fotoğraf çekmeniz yasak, otele fotoğraf makinesi ile giremezsiniz’ dedi. Bunun üzerine bizlerde bu durumu kabul etmeyeceğimiz belirtmemiz üzerine otel müdür tarafından ‘Sizi başka odaya alırız, farklı konuşuruz’ şeklinde tehdit edildik. Bunun üzerinden oteli terk ettik” şeklinde konuşarak yaşadıkları olayı anlattılar.
KOGSAB'DAN KINAMA
Gebze Holiday İn Asia Otel'de önceki gün gazetecilere yapılan saldırıyı kınayan KOGSAB Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Höbek, böyle bir şeyi kabul etmediklerini ifade ederek,'' Gazeteci arkadaşlar o düğüne davet edilmişler. Gazetecinin oraya neden davet edildiği ortadadır. Elbetteki resim çekecek haber yapacak.'' şeklinde konuştu. Otel yönetiminin buna rağmen bu şekildeki davranışını şiddetle kınadıklarını yineleyen KOGSAB Başkanı Kenan Höbek, gazetecilerin ötelenme, dışlanma ve dayak yeme dönemini bitireceklerini açıkladı