GTÜ öğrencilerinden çevreci uygulama
GTÜ Çevre Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerinin Sıfır Atık hedefine ulaşmak amacıyla geliştirdiği “Biriktir” uygulaması, çevre bilincinin oluşturulmasına katkı sunuyor. Öğrenciler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde herkesi uygulamaya destek olmaya davet etti.
Yayınlanma :
05.06.2021 12:12
Güncelleme :
05.06.2021 12:12


‘ÇEVRE KAZANIRKEN SİZ DE KAZANIRSINIZ’
Ekip lideri Yağmur Gömürlü, Biriktir uygulaması ile ilgili şunları söyledi: “Biriktir, geri dönüşüm noktalarını gösteren bir uygulamadan çok daha fazlası! Çevre kazanırken siz de kazanırsınız. Yaşadığınız yeri ve dünyayı sağlıklı, temiz ve güzel hale getirmek için arkadaşlarınızı, ailenizi, komşularınızı, okul arkadaşlarınızı veya iş arkadaşlarınızı Biriktir'e davet ederek beraber atıklarınızı geri dönüştürmeye başlayabilir çevreye olan kişisel etkinizin artışını beraber takip edebilirsiniz. Çevre sağlığını korumamız, karbon ayak izini azaltmamız ve bunun için hepimizin harekete geçmesi gerekiyor.”
UYGULAMA BELEDİYELERİN İŞ YÜKÜNÜ AZALTACAK
“Türkiye'de yılda 1,5 milyar ton geri dönüştürülebilir atık ekonomiye kazanmadan çöpe gitmektedir. Bu bizlere, akıllı sistemlere ve insanlara bilinç kazandıracak uygulama ve iş birliklerine ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Biz bireylerin ham madde kaynağı olan geri dönüştürülebilir atıklarını çöpe atmalarından vazgeçirecek, insanları ve firmaları çevre için harekete geçirecek ve belediyelerin iş yükünü azaltacak sosyal bir mobil platform geliştirdik. Bu platform kullanıcılarının en kısa sürede ambalaj, cam, tekstil, elektronik atık, yağ ve pil atık noktalarını gitmelerini sağlarken, geri dönüşüm yaptıkça kazanılan çevre puanlarıyla çeşitli ödüllerin sahibi olmalarını sağlıyor.”
UYGULAMAYLA ÖDÜL KAZANMAK MÜMKÜN
Biriktir uygulamasına dahil olan kişiler çevreyi korurken aynı zamanda ödül kazanıyor. Uygulamaya katılmak için yapılması gerekenler; Biriktir’i Google Play veya Apple Store üzerinden telefona indirilip kayıt işlemi yapılıyor. Biriktir, harita kısmından size en yakın atık noktasını seçtikten sonra rota başlatılıyor. Atık noktasına varınca otomatik olarak açılan kamera ile atıklarını geri dönüştürürken fotoğraflayıp video çekilir. Geri dönüştürülen atık türüne göre Çevre Puanı kazanılıyor ve ödüller sayfasından istenilen ödül seçiliyor. Atık maddelerin geri dönüşüme kazandırılmasında kişisel etki ve ilçenin genel etkisini Skor kısmından görmek mümkün.
Biriktir Ekibi, Google Play ve Apple Store’da yayına giren Biriktir Mobil Uygulaması dışında yerel yönetimler ve belediyelerin verimliliğini artıracak ve sorunlu bölgelerin online takibi amacıyla bir yönetim paneli üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: