GTÜ Havacılık eğitiminde yeni boyuta geçti
GTÜ, sivil yeni nesil drone eğitimi ve üretimi için İngiltere ile iş birliğine başladı. Türkiye'nin drone teknolojisine yeni bir ufuk getirecek olan iş birliği EASA uyumlu yeni nesil İHA2 ve İHA3 pilot eğitimine ve ülkemizin sivil drone üretimine önemli katkılar sağlayacak. Yeni nesil drone eğitimi dünya ile eş zamanlı GTÜ’de verilecek.
Yayınlanma :
14.05.2021 13:48
Güncelleme :
17.05.2021 09:55


EĞİTİMDE TÜRK GENÇLİĞİNE ODAKLANILACAK
Sanayi ile iş birliktelikleri, kaliteli eğitim için nitelik artırımı, ülkenin yerli ve milli adımları için çözümler üretmek adına çalışmalarına sürekli bir ivme ile devam eden GTÜ, küresel ölçekte bir üniversite hedefine hızla ilerliyor. Bu doğrultuda FLYBY TECHNOLOGY ve FLYBVLOS TECHNOLOGY şirketleri ile beraber kendi çatısı altında drone teknolojisi know-how’ını ve teknoloji transferini gerçekleştirmeyi planlamaktadır. GTÜ, lisans/lisansüstü öğrencileri yenilikçi drone teknolojisinin öğrenmede mükemmel bir imkan ve yeteneğe sahip olurken, araştırma ve geliştirme projelerinde çalışarak hem teknoloji transferinin birer neferi hem de drone teknolojisinin girişimci öncüleri olacak. Flyby Technology tarafından oluşturulan eğitim programı, FLY BVLOS TECHNOLOGY tarafından ulusal ve uluslararası adaylara sunulacak, ancak GTU' nün alt yapı hizmetlerinin kullanılmasıyla özellikle Türk gençliğine odaklanılacak. EASA uyumlu General Visual Line of Sight Certificate (GVC) sertifikasına sahip adaylar, ticari iş operasyonları için yurt içi ve yurt dışı uçuşları gerçekleştirme yetkisine sahip olacaklar. Programa katılan Türk öğrenciler İngiltere'de eğitim görebilirken, İngiltere'deki öğrenciler de Türkiye'de eğitim alma fırsatına sahip olacaklar. Ayrıca GTÜ, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SGHM) ile imzalanan protokol çerçevesinde Türkiye'de tek olan EASA onaylı İHA2 ve İHA3 drone eğitimlerinin idari düzenlemeleri SGHM ile birlikte oluşturulacak.
HEDEF DRONE ENDÜSTRiSiNi GENiŞLETMEK
Bu üçlü iş birliği, drone eğitiminin ötesinde sürekli olarak geliştirme ve iyileştirme misyonuna ve vizyonuna sahip olup, bu amacı gerçekleştirmek için başta üniversiteler olmak üzere diğer Araştırma ve Geliştirme kurumlarıyla birlikte çalışıp hem mevcut hem de yeni endüstriyel sektörlerin taleplerine göre insansız hava araçları tasarlayacak. Türkiye'deki heyecan verici drone endüstrisini genişletmek için bir çerçeve oluşturmak, başta endüstri ve regülasyon koyucular olmak üzere tüm paydaşlarla beraber çalışma niyetiyle hareket etmeyi planlamakta. Şirketler grubu hali hazırda 1 kg ila 600 kg arasında değişen dronların tasarımı ve üretimi üzerinde çalışıyor. Flyby Technology, şu anda Birleşik Krallık'ta COVID-19 ile mücadelede aktif bir rol oynuyor ve ağır mühendislikten güvenlik şirketlerine kadar değişen ortaklara sahip, bu deneyim, Türk yaratıcılığı ile birleştiğinde, mevcut Türk şirketlerinin yararlanabileceği sağlam bir büyüme temeli oluşturarak, tüm Türk drone endüstrisinin hedeflerine ulaşması için çalışacak.
YENİ TEKNOLOJİLERİN TRANSFERİ SAĞLANACAK
Yeni nesil drone pilotları yetiştirmek üzere İngiltere'nin ilgili makamları tarafından yetkilendirilen Jon Parker’ın kurucusu olduğu Flyby Technology ‘nin ticari faaliyetleri arasında drone eğitimi, endüstriye danışmanlık hizmetleri ve drone tasarımı ile geliştirmesi yer alıyor. Flyby Technology, bu yeni, özgün ve yenilikçi drone yeteneklerini kullanmak isteyen sektörlere danışmanlık hizmeti verirken Jon Parker aynı zamanda İngiltere'nin yeni tam boyutlu uçak gemisi projesinin tasarımında de yer almaktadır. Bir Türk şirketi olan FLY BVLOS TECHNOLOGY, ülkemizin ihtiyaç duyduğu teknolojilerin transferini sağlamak, teknoloji transferi için danışmanlık ve transfer sonrası ilgili eğitimleri sağlamak amacıyla Şubat 2020'de GTÜ Teknopark'ta kuruldu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: