GTÜ'den tarımda dijitalleşme için önemli iş birliği
GTÜ Akademisyenleri "Uzaktan Algılama Teknolojisi”nin tarımda uygulanması ile ilgili Manisa Ticaret Borsası'nda bilgilendirmelerde bulundu. Toplantı sonrası proje oluşturulması kararına varıldı.
Yayınlanma :
13.12.2021 12:16
Güncelleme :
13.12.2021 12:16


Manisa tarımında dijitalleşme adımlarının ele alındığı toplantıda GTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Harita Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taşkın Kavzoğlu, Manisa bağ alanlarını ve üzüm rekoltesini belirlemenin yapılacak olan yeni çalışma ile uzaktan algılama teknolojisiyle mümkün olduğunu anlattı. “Uzaktan Algılama Teknolojisi”nin tarımda uygulanma alanlarıyla ilgili bilgilendirme yapan Kavzoğlu, “Bu teknoloji ile tarım ürünlerinin çeşitliliğinin belirlenmesi, gelişiminin takip edilmesi, hastalıkların tespit edilmesi, tarım alanlarının tespiti, rekolte ve verimlilik tahminleri, toprak yapısının analizi gibi konularda uydu görüntüleri ve insansız hava araçları yardımıyla, Manisa tarımının dijitalleşmesine katkı sağlayabiliriz. Bunun için hazırlanacak olan proje ile Ar-Ge yatırımları yapabilir ve sürdürülebilir bir şekilde bu projenin devamını sağlayabiliriz” diye konuştu.
Toplantıda GTÜ Harita Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Umut Güneş Sefercik ise İnsansız Hava Aracı teknolojileri ve yapay zeka yöntemlerinin füzyonu ile dijital tarım uygulamaları başlıklı sunumuyla “Uzaktan Algılama Sistemleri”nin teknolojik alt yapısı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Sefercik ayrıca Manisa bağ alanları için yapmış olduğu çalışmayı paylaştı. GTÜ Harita Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Çölkesen de mısır ile ilgili yürüttükleri dijitalleşme projesinden söz etti. Manisa’da Üzüm Rekoltesi ve Bağ Alanlarının “Uzaktan Algılama Teknolojisi”yle belirlenebilmesi için ilk adım olan toplantının ardından proje çalışılması kararı alındı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: