Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTÜ'deki Covid-19 Tanı Test Merkezi kapalı olacak

Sağlık Bakanlığı ve Kocaeli Sanayi Odasının işbirliğiyle Gebze veya Darıca bölgesinde antikor testi yapılması için bir devlet hastanesi seçilecek ve burada laboratuvar kurulacak. Bu süreçte GTÜ’deki Covid-19 Tanı Test Merkezi kapalı olacak

GTÜ'deki Covid-19 Tanı Test Merkezi kapalı olacak
16 Haziran 2020 - 15:42

TÜM dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdürmeye devam eden yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını için ülkemizde önemli tedbirler ve adımlar alındı. Bu kapsamda mayıs ayının başında Gebze’de tanı test merkezi kurulmuştu. Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) ile Kocaeli Sanayi Odasının işbirliğiyle ve desteğiyle Gebze Teknik Üniversitesinde kurulan Covid-19 Tanı Test Merkezi’nde bu güne kadar binlerce PCR testi yapıldı. Mayıs ayı boyunca tüm Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) bu testler yapıldı.

ANTİKORA BAKILACAK

Ancak şimdi yeni bir karar alındı. Sağlık Bakanlığı koronavirüsle mücadele kapsamında PCR testinden çok antikor testlerine yoğunlaşma adına bir adım attı. Son üç gündür Sağlık Bakanlığı ve TÜİK tarafından rastgele belirlenen adreslere ekipler gitmeye başladı. Ekipler, kişilere, onaylarını alarak PCR olarak adlandırılan Kovid-19 testi yapıp kandaki antikor düzeyini kontrol etmeye başladı.

BİR HASTANE SEÇİLECEK

Süreç hakkında açıklama yapan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, bu süreçte Gebze ya da Darıca bölgesindeki bir devlet hastanesinde antikor testlerinin yapılabilmesi için laboratuvar kurulacağını açıkladı. Zeytinoğlu, şimdilik antikor testine ağırlık verildiği için GTÜ’deki Test Tanı Merkezi’nin bir süreliğine ara verdiğini söyledi. Öte yandan İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda antikor testlerinin yapılmaya devam ettiğini dile getiren Zeytinoğlu, eğer PCR testine ihtiyaç duyulursa bunların Ümraniye’deki merkeze götürüleceğini aktardı. Zeytinoğlu, ilerleyen günlerde sürecin netleşeceğinin de altını çizdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum