Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Görme Engelliler Ulusal Satranç Turnuvası'nda şampiyon belli oldu

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen Görme Engelliler Ulusal Satranç Turnuvası’nda şampiyon belli oldu. 24 ilden 63 sporcunun katıldığı turnuvayı Selim Altınok kazandı.

Görme Engelliler Ulusal Satranç Turnuvası'nda şampiyon belli oldu
03 Temmuz 2021 - 16:33 - Güncelleme: 05 Temmuz 2021 - 16:46
Darıca Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Beyaz Ay Görme Engelliler Derneği işbirliği ile görme engelliler için ulusal online satranç turnuvası düzenledi. 26 Haziran’da başlayan Görme Engelliler Ulusal Satranç Turnuvasına Türkiye Genelindeki 24 İlden başvuru yapılırken, aralarında 4 Türkiye Şampiyonu sporcu ile 11 Milli sporcunun yer aldığı toplam 63 sporcu müsabakalarda yer aldı. Birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne olan turnuvanın finali bugün gerçekleşti. Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde bulunan E-Spor merkezinde gerçekleşen finali Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve çok sayıda davetli takip etti. Turnuvada Selim Altınok birinci, Hüseyin Demirel ikinci, Bünyamin Kır üçüncü ve İbrahim Çaltaşı dördüncü oldu.

BAŞKAN BIYIK TEBRİK ETTİ
Final programında konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ''Burada yarışan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Yine bir ilke imza atarak görme engelli sporcularımızı bu önemli turnuvada buluşturduk. Bundan sonraki programlarımız daha geniş kapsamlı olacak'' dedi.  

ÖDÜL VERİLDİ
Turnuvada derece yapan sporculara madalyalarını Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık takdim ederken, birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL ve dördüncüye de 500 TL ödül verildi. 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum