Gebze’deki Yozgatlılar Başkan Büyükgöz’e konuk oldu
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz kent buluşmalarına devam ediyor. Arapçeşme Bilim Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantılarda hemşeri dernekleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ağırlayan Başkan Büyükgöz’ün son konukları Gebze’de yaşayan Yozgatlılar oldu.
Yayınlanma :
26.01.2024 14:43
Güncelleme :
26.01.2024 14:43


MOTTOMUZ: GEBZE’Yİ SAĞLAMA ALDIK
İşte bu akşam şöyle bir beyin fırtınası yapacağız; sizler neler bekliyordunuz bizler neler yaptık, nelerin adını koyduk. Bunları konuşacağız. Gebze’de yaşananları ilk defa duymak için program bitene kadar bana eşlik etmenizi bekliyorum. Öncelikle kentimizin geçmiş elli yıllık yüz yıllık sorunları var. Bu sorunları çözmek üzere yola çıktığımızda Gebze’mizin gelecek yüz yılını da planlama hedefi koyduk kendimize. Sağlam işler yaptık Gebze’yi sağlama aldık diye bir motto belirledik Bu pek çoğunuza iddialı bir motto gibi gelebilir. Neler yaptınız da Gebze’yi sağlama aldınız diye düşünebilirsiniz. İşte bu akşam Gebze’yi nasıl sağlama aldık tek tek bunlardan bahsedeceğiz.
KAMUYA BİR MİLYAR LİRALIK YARAR
Öncelikle bir milyar lira civarında kamulaştırma yapmışız. Bize ne milli eğitimin sorunlarından dememiş, 42 okulun kamulaştırma sorununu çözmüş ve İlçe Milli Eğitim’e teslim etmişiz. Diğer taraftan 24 camiinin mülkiyet sorununu çözmüşüz. Hepinizin yakinen konuştuğu bir diğer sorun olan Çoban Mustafa Paşa Camii yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan arazi. Orayı da kamulaştırmış ve bu kente 8 tane sağlık tesisinin mülkiyet sorununu çözmüşüz. Bizler geçmişe dair ne sorun varsa onların üzerine gitmiş ve temizlemeye devam etmişiz.
YOZGATLILARDAN BÜYÜKGÖZ’E TEŞEKKÜR
Kuzey Marmara Otoyolu’nun Gebze çıkışı yoktu. Projede var ancak maliyetli olduğu için projeden çıkartılmıştı. Bizler devlete bir kuruş ödetmeden biz bu sorunu çözdük. Ulaştırma Bakanımız belediyemizi ziyaret ettiğinde bana şöyle söyledi; Başkan bugüne kadar hiçbir belediye bize böyle kılçıksız bir balık getirmedi. Sizler bu projeyi hazırladıysanız bize de ihalesini yapmak düşer dedi” ifadelerini kullandı. Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Erdem Ay da yaptığı konuşmada, konukseverliği ve hizmetlerinden ötürü Başkan Büyükgöz’e hemşerileri adına teşekkür etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: