Gebze’de Ulusal Glütensiz Yemek Yarışması Düzenlendi
Gebze Belediyesi tarafından Dünya Çölyak Hastalığı ile mücadelede farkındalık yaratmak adına düzenlenen Ulusal Glütensiz Yemek Yarışması yurdun dört bir yanından gelen katılımcılarla yapıldı. Yarışmada glütensiz ürünlerle yapılan Kütahya Çölyak Fenilkötünöri Metabolik ve Kalıtsal Hastalıklar Derneği’nden Nuray Kolcu Sayıner’in Sıkıcık Çorbası ve Hanım Lokması birinci oldu
Yayınlanma :
08.05.2025 09:35
Güncelleme :
08.05.2025 09:35


YURDUN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM
Hatay, Adıyaman, Kütahya, Uşak, Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Aksaray, Afyon, Kocaeli, Erzurum, Tokat, Kocaeli PKU ve Ankara çölyak derneklerinin katılımı ve katkılarıyla düzenlenen yarışmaya katılanlar glütensiz ürünlerle yaptıkları lezzetli ürünlerş jüri üyelerinin beğenisine sundu. Programın ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, katılımlarından ötürü tüm konuklara ve yarışmacılara teşekkür etti.
GLÜTEN HASSASİYETİ ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNU
Çölyak hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına düzenlenen Gebze Belediyesi Ulusal Glütensiz Yemek Yarışması’nın ev sahibi Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Çölyak hastalığı, vücudun glüten adlı proteine karşı bağışıklık sisteminin aşırı reaksiyon göstermesiyle ortaya çıkan, kalıcı bir bağırsak hastalığıdır. Glüten, buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bir proteindir ve çölyak hastalığına sahip kişilerde, glüten tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
TÜM PAYDAŞLARA VE KATILIMCILARA TEŞEKKÜR
Bu hastalar, glütensiz beslenerek sağlıklı bir yaşam sürebilirler. Gebze Belediyesi olarak toplumda bu konuda daha fazla bilinç oluşturmak bizim için de bir öncelik. Bu yarışmayı yöresel lezzetlerin glütensiz ürünlerle yapılabiliyor olduğunu göstermek amacıyla düzenledik. Ülkemizin 16 ilinden gelen konuklarımıza, katkı sunan herkese şükranlarımı bir kez daha sunuyorum” ifadelerini kullandı.
DERECEYE GİREN LEZZETLERİ JÜRİ BELİRLEDİ
AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, AK Parti Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak, Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, belediye başkan yardımcıları, birim müdürlerinin de konuk olarak katıldığı ve glütensiz ürünlerle yemeklerini hazırlandığı yarışmada; jürinin seçtiği Kütahya Çölyak Fenilkötünöri Metabolik ve Kalıtsal Hastalıklar Derneği’nden Nuray Kolcu Sayıner’in Sıkıcık Çorbası ve Hanım Lokması birinci olurken, Hatay Çölyak Derneği’nden Hüda Tarsuslu Yolcu’nun Kinoalı Sac Oruk ve Rafine Şekersiz Glütensiz Browni Kek’i ikinci, Erzurum Çölyak Yaşam Derneği’nden Atike Buliç’in Kayseri Yağlaması ise üçüncü oldu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: