Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gazilerimizi unutmadık!

19 Eylül Gaziler Günü Darıca’da yapılan değişik etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Darıca Belediyesi tarafından Sevgi Parkı’nda düzenlenen kahvaltı ile başlayan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenle devam etti.

Gazilerimizi unutmadık!
20 Eylül 2012 - 09:31
 Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´e mareşallik ve gazilik unvanının verilişinin 91inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Garnizon Komutanı Bnb.Erhan Yeşil, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıcalı Gaziler, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü AliÖztosun, Darıca Müftüsü Remzi Pehlivan, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP Darıca İlçe Başkanı Selman Kösali, birim amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Darıca Belediyesi tarafından Sevgi Parkı’nda düzenlenen kahvaltının ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Kaymakamı Osman Ateş “vatanı uğruna canlarını hiçe sayarak gazilik ünvanı kazanmış siz değerli insanlarla bir arada olmak bizleri son derece mutlu etmiştir.Sizler her türlü övgüye layık insanlarsınız derken daha sonra söz alan Başkan Karabacak ise “siz kahraman gazilerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir.” diyerek davetlerine icabet eden gazilere teşekkür etti. Başkan Karabacak ülkemizin birlik ve bütünlük halinde teröre karşı tek vücut olarak mücadele verdiğinin altını çizdiği konuşmasında ,büyük fedakarlıklar sonucu kazanılan her karış vatan toprağının kutsal olduğunu ve ülkemizi bölmek isteyen şer güçlere karşı her zamankinden daha güçlü bir şekilde durduğumuzu ifade etti. Başkan Karabacak hükümetin yaptığı çalışmalar neticesinde son yıllarda gazi ve şehit yakınlarının önemli kazanımlar elde ettiğini ifade ederek “12 Eylül’de yapılan ve yüzde elli sekiz gibi çoğunlukla kabul edilen yeni anayasayla birlikte şehit ailelerine, gazilere, kadınlara, çocuk ve özürlülere pozitif yönde haklar tanındığını söyleyerek “sizlerin hakkı artık Türkiye Anayasası’nın bir parçası haline getirilmiştir.İlerleyen zamanlarda yaşamın her alanında bu haklardan istifade edebilecek olmanız bizleri de ziyadesiyle memnun etmiştir.Bizler de yerel idareciler olarak yaptığımız sosyal ve kültürel aktivitelerle sizlere karşı borcumuzu ödeme gayreti içindeyiz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor ,siz değerli gazilerimizi de en içten duygularla  selamlıyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı. Kahvaltıya katılan gazilerde kendilerine maddi manevi her türlü desteği sağlayan kişi ,kurum ve kuruluşlara teşekkürü borç bildiklerini ifade ettiler.