Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Fatma Kurtuluş, yüzlerce kadın ile seçim beyannamesini açıkladı

Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Fatma Kurtuluş, seçim beyannamesini 8 Mart Dünya Kadınlar gününde yüzlerce kadın ile açıkladı. Başkan Adayı Kurtuluş, kadınların hem alkışlarını hem de beğenilerini topladı.

Fatma Kurtuluş, yüzlerce kadın ile seçim beyannamesini açıkladı
08 Mart 2024 - 15:58
Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Fatma Kurtuluş, seçim beyannamesini 8 Mart Dünya Kadınlar gününde açıkladı. Yüzlerce kadının katıldığı seçim beyannamesi toplantısına; Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Yönetimi, Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç ve yönetimi, Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetimi, meclis üyesi adayları ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Başkanı Fatih Çakır yaptı. Çakır, “Darıca’ya ahlaklı belediyeciliği getireceğiz. Fatma Başkanımız ile çok tempolu saha çalışmaları yürütüyoruz. Saha bize gösteriyor ki; Darıca Milli Görüş Belediyeciliği istiyor! Fatma Başkanımızın Darıca’ya kazandıracağı çok güzel projeler var. Kendisini tebrik ediyoruz” dedi. 

“DÜN BAŞÖRTÜSÜ NEDENİYLE ÜNİVERSİTEDEN ATILAN BİZLER, BUGÜN DEMOKRASİ ŞÖLENİNDE YERİMİZİ ALDIK”
Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın ardından programın ev sahibi Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Fatma Kurtuluş sahneye çıktı. “Kadın isterse dünya değişir” sloganı ile seçim beyannamesini açıklayan Başkan Kurtuluş önce duygulandırdı sonra da projeleri ile alkışları ve beğenileri topladı. Kurtuluş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün 8 Mart. Omuz omuza Darıca’daki yerel seçimlere imza atacağız. Büyük bir yaramız var, büyük bir üzüntümüz var. Filistin bizim kanayan yaramız. Filistin gerçeğini asla göz ardı edemeyiz. Bugün 8 Mart ama buruk bir 8 Mart bizler için yine dünyada kadınlarımız ölüyor. Yine Filistin’de Arakan’da dünya Müslümanları eziyet altında. Biz diyoruz ki sadece Müslüman kardeşlerimiz değil, bütün dünya kadınları, bütün mazlumlar eşit bir şekilde korunmalı, eşit bir şekilde savunulmalı. Bu değişimi önce yerelde sonra da genel seçimlerde el birliği ile yapacağız. Ailenin temel taşı, kadınlarımız. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu bilincimizi bir kez daha idrak etmemiz gerektiğini vurguluyoruz. Ben de Türkiye’de öğrenci bir kız çocuğu oldum. Türkiye’de eş oldum, anne oldum. Türkiye’de kadın olmak saatlere sığmayacak mevzulara şahit. Daha dün başörtüsü nedeniyle üniversiteden atılan bizler bugün demokrasi şöleninde yerimizi aldık. İnşallah daha iyi noktaya da geleceğiz. Kadınlarımız çalıştıkça Türkiye var olmaya, Müslüman halklar korunmaya devam edecek.
DEPREM ERKEN UYARI SİSTEMİ KURACAĞIZ
Darıca’da erken uyarı sistemini ivedilikle kuracağız. Diri fay hatlarının üzerindeki yapıları bir an önce tespit edeceğiz. Fayzonlar ile sakın bantı oluşturacağız. Bugün deprem olsa acil eylem planı toplanma alanları mevcut değil. Bu kapsamda hem acil eylem planını hem de halkın ekmek ihtiyacını karşılayacak periferde çelik konstrüksiyondan ekmek fabrikasını inşa edeceğiz.
KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI
Kentsel dönüşümde parsel bazlı dönüşümlerden mümkün olduğunca vazgeçecek, şehir merkezleri dahil ada bazında bütün olarak dönüşüm projeleri hazırlayacağız. Kentsel dönüşümle eş zamanlı olarak altyapı ve üstyapı dönüşümlerini sağlayacak özellikle içme suyu, telekomünikasyon, kanalizasyon, trafik ve otoparkla ilgili yenileme ve iyileştirme çalışmalarını hızla tamamlayacağız.
ÇOCUKLARIMIZA BESLENME DESTEĞİ
Devlet okullarındaki çocuklarımızın sağlıklı beslenme ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayarak günde 1 öğün beslenme desteği vereceğiz. Desteğimizde, dengeli bir şekilde protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral içeren yiyeceklerden oluşacak.
HAYATA İLK ADIM EVLERİ
Akran zorbalığının önlenmesi ve mağdur olan çocukların desteklenmesi amacıyla tasarladığımız projemiz ile çevresinde akran zorbalığına maruz kalan ve bu durumu kimseye anlatamayan çocukların yanlarında olacağız. ‘Akran Zorbalığı Birimi’ kuracağız ve bu birimde uzman psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve pedagoglar bulunacak, çocuklarımıza psikolojik destek sunacağız.
TARİHİ KÜLTÜR TURLARI
Çocuklarımız için İstanbul’un tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfetmelerini sağlayarak hayal dünyalarını zenginleştiren kültür turları düzenleyeceğiz. Özel rehberler eşliğinde düzenlenen turlar, çocuklara eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunacak.
ÇOCUK DOSTU ŞEHİR
Kardeş belediyelerle ‘Çocuk Dostu Şehir’ projemizde farklı şehirlerdeki çocuklarla hayatın sadece kendi yaşadıkları sokaklarla sınırlı olmadığını görecek ve ufukları genişleyecek.
BÜYÜK VE DONANIMLI PARKLAR 
Çocuklarımızın güvenle ve huzurla oynaması için gerekirse arsa satın alarak kamulaştıracağız. Her mahallede büyük ve donanımlı parklar açacağız.
ÇOCUK SPOR OKULU
Çağımızın en büyük tehlikelerinden biri hareketsizlik, obezite ve işlenmiş gıdaların çocuk sağlığı üzerinde oluşturduğu tehdit… Darıca’da ücretsiz ‘Çocuk Spor Okulları’ kuracağız. Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tenis, jimnastik gibi spor dalları çocukların ilgi ve yeteneklerine göre seçilecek ve profesyonel antrenörler eşliğinde eğitimler düzenlenecek.
BİLİM VE SANAT OKULLARI 
Üstün zekalı çocuklarımız için robotik kodlama, bitcoin ve kriptoloji, uydu sistemleri, sanal gerçeklik derslerinden oluşan bilim ve sanat merkezleri kuracağız.
ŞEHİR VE MEDENİYET KÜTÜPHANESİ
Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde her okula bir ‘Şehir ve Medeniyet Kütüphanesi’ kuracağız. Kitap okumayı teşvik edecek programlarla çocukları ödüllendireceğiz.
GENÇ REFAH KART
Gençlerimize yıllardır vaat edilen ancak bir türlü hayata geçmeyen müze-tiyatro-sinema gıgı kültürel-sanatlar etkinliklerinden ücretsiz faydalanacağı ‘Genç Refah Kart’ uygulamasını hayata geçireceğiz. 
GENÇLİK KONSEYLERİ
Belediyemizde karar alma süreçlerini belediye meclisleri ile sınırlı tutmayacak ve gençlerimizin de varlığı ile daha katılımcı vizyoner bir hale gelecek.
GENÇLİK MERKEZİ
Gençlerimizin kültürel aktivitelerle zamanını nitelikli geçireceği, yabancı dil öğrenebileceği, sosyalleşerek kaliteli vakit geçirme imkanı sunacağız. Gençlik merkezi bünyesinde dinamik fikir atölyemizde gençlerin her türlü projesini uygulama imkanı sunacağız. Sanatçı gençlerimize tiyatro ve müzik gruplarını destekleyecek ve meydanlarda kendilerini ifade etme olanağı sunacağız.
MAHALLE KONSEYLERİ
Her mahallemize eşit ve adaletli hizmet gitmesi için, mahalle halkı sorunlarını sokak sokak ileteceği mahalle konseyleri kuracağız.
YEŞİL DARICA’DAN MAVİ DENİZLERE
Yeşil Darıca’ya ‘Yeşil Darıca’ lakabını iade-i itibar yapacağız. Yeşil Darıca’dan mavi denizlere balık ekmek eşliğinde İstanbul’a açılan tekne turları düzenleyeceğiz.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK
İlçemizde yaşayan öğrencilerimize kira sözleşmesini beyan ettikleri takdirde doğalgaz faturalarına destek sağlayacağız ve su faturalarında da yüzde 50 indirim uygulayacağız.
İLERİ SÜRÜŞ PİSTİ VE EHLİYET DESTEĞİ
Bu pistler, kız çocuklarına araç kullanma becerisi kazandırmak ve trafik kurallarını öğretmek amacıyla kullanılacak. Uzman eğitmenler eşliğinde verilecek eğitimler sayesinde, kız çocukları güvenli bir şekilde araç kullanmayı öğrenecekler. Erkek çocuklar için ise ileri sürüş teknikleri eğitimi için özel pistler oluşturulacak. Bu pistler, erkek çocuklara araç kontrolü, manevra teknikleri ve acil durum müdahaleleri gibi ileri sürüş becerilerini geliştirmeleri için uygun bir ortam sağlayacak. 
TARIM DESTEK FONU
Darıcamızda kalan 20 dekar arazimiz için tarıma destek fonu kuracağız. Tohum, gübre, sulama sistemleri gibi tarımsal girdilerin temin edilmesi için kullanılacak. Ayrıca, modern tarım teknikleri ve teknolojilerinin kullanımını teşvik etmek amacıyla eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunulacak.
GENÇLERİMİZE ÇEYİZ DESTEĞİ
Evlenecek olan gençlerimize sağlıklı bir yuva kuracakları, ev idaresinden aile iletişimi kurma becerisine kadar birçok konuda eğitim vereceğiz. Öksüz-yetim ya da ailesi geçim sıkıntısı yaşayan genç kızlarımıza çeyiz desteği vereceğiz.
KIYMETLİ KADINLARIMIZ HEMCİNSLERİM
Yıllardır ideolojik gruplar tarafından haklarımız sözde savunulurken hayatın içerisinde oradan oraya sürükleniyor ve acımasızca sömürülüyoruz.
Sizlerin hayatını kolaylaştıracak hizmetlere imza atmak Peygamber Efendimizin (S.A.V) hadisi şerefinde olduğu gibi kadınları Allah’ın yeryüzündeki emaneti olarak gören Yeniden Refah Partisi’nin asli görevidir.
KADIN MECLİSLERİ İLE ‘REFAH’A KADIN ELİ
Şehrin yönetiminde kadınların söz sahibi olmasını teşvik edeceğiz. Burada alınan kararları Belediye Meclisi’ne taşıyacağız.
TEK KAPI PROJESİ
Kadınların cep telefonlarına indirebilecekleri bir uygulama hayata geçireceğiz. Bu uygulama ile kadına şiddet vakalarında sağlıkçıdan kolluk kuvvetine bütün birimler anında hareket edebilecek. Barınma psikolojik destek ve iş bulma gibi konularda personelimiz tarafından yol gösterilecek.
SICAK YUVA MERKEZLERİ
Şiddete uğrayan ve gidecek yeri olmayan kadınlarımız için beslenmeden giyime sağlık hizmetinden psikolojik desteğe kadar tüm ihtiyaçları bu merkezde sağlanacak ve onları hayata kazandırmak için gerekli adımlar atılacak.
ARABULUCULUK MERKEZLERİ
Aile hayatının idamesi için arabuluculuk merkezleri tüm gayreti ile çalışacak. Aile haklarını koruyarak ailelerin dağılmasını önlemek için imkanlarımızı seferber edeceğiz.
İŞ GARANTİLİ AKADEMİ 
25 bin TL maaşla akademide başarılı olan kadınlarımıza iş garantili bir eğitim akademisi kuracağız.
REFAH ÇOCUK KREŞİ 
Her mahalleye ‘Refah Çocuk Kreşleri’ni kuracağız. Kar amacı gütmeyen çok uygun fiyatlı ihtiyaç sahiplerine ise ücretsiz bu kreşlerde çocuk bakımından sağlığına, sağlıktan eğitime liyakatli uzmanlar görev yapacak.
KADIN REFAH KOOPERATİFİ
El emeği göz nuru ürünlerin markalaşacağı Kadın Refah Kooperatifleri açacağız. Kadınlarımız böylece hem ev ekonomisine destek olacak, hem de maddi bağımsızlığını kazanacak.
YENİ DOĞAN ‘YENİDEN REFAH’ PROJESİ
Yenidoğan bebeklerimize bir yıllık mama ve çocuk bezini ücretsiz sağlayacağız. Bu desteğimiz ile anne-babalara bir nebze olsun refah getirmek istiyoruz.
ANNE MORAL KULÜBÜ
Otizmli çocuklarımızın tedavilerinde annelerin morali oldukça önemli. morali düzgün annelerimizin çocukların tedavileri ilerlerken morali bozuk annelerimizin çocukları tedavide zorluk çekmekte ya da tedavileri gerilmektedir. Bu sebeple ilçemizde ‘Anne Moral Kulübü’ kuracağız ve burada annelerimize psikolojik destek sağlayacağız.
KIZ ÇOCUKLARI EĞİTİM FONU
Kız çocuklarımız için okul öncesi eğitim de dahil pozitif ayrımcılık yapacağız. Eğitim bursları sağlanacak, gerekli materyal ve kaynaklar temin edilecek. 
MANEVİ EVLAT PROJESİ
65 yaş üstü büyüklerimizin evladı biz olacağız. Alışveriş ihtiyacını gideremeyen, hastaneye gidip ilacını yazdıramayan, eczaneden ilacını alamayan büyüklerimizin ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Hepsi öz anne ve babamız gibi bizden hizmet alacak. 
REFAH BAKIM MERKEZİ
Yatağa bağımlı, engelli, kronik rahatsızlığı olan ve yürüyemeyen yaşlılarımızın kişisel bakımlarını ‘Yaşlı Bakım Merkezi’mizde üstleneceğiz. Evlerinin bakımsızlıktan harap olmasına müsaade etmeyecek, özel sektörle işbirliği yaparak ev temizliklerini de sağlayacağız.
EMEKLİLERİMİZE TAM DESTEK
Hiçbir geliri olmayan yaşlarımızın aylık temel gıda ve ilaç masraflarını karşılarken, kirada oturan emekli aylığı ile kirasını ödeyemeyen emeklilerimize destekte bulunacağız. Yaşlarımız için ücretsiz çay kahve içebilecekleri Yaşlılar Kıraathanesi kuracağız.
ENGELSİZ ŞEHİR OFİSİ
Ulaşımdan sağlığa sosyalleşmeden istihdama bütün ihtiyaçları tek bir merkezde toplayarak uzmanlarca bu hizmeti entegre edeceğiz. Yeniden Refahlı belediye olarak şehirlerimizi hızla engelsiz hale getireceğiz. Belediyelerde engelli istihdamını çoğaltacağız.
ENGELSİZ SPOR OKULLARI
Engelli bireylerin spor yapmasını kolaylaştıracak fiziksel altyapıya sahip olacak. Engellilere uygun erişilebilirlik, engellerin kaldırılması ve engelsiz spor alanları gibi önlemler alınarak, engelli bireylerin spor yapma imkanları genişletilecek.
ENGELSİZ DARICA, ENGELSİZ YÖNETİM
Apartman yönetmeliklerine engelli hemşerilerimiz için asansör merdiven rampası gibi düzenlemeleri şart koşacağız. Engellilerimizin doğalgaz faturalalarına destek olurken su faturalarına yüzde 50 indirim uygulayacağız. Engelli vatandaşlarımızın her birine özel donanımla engelsiz araçlarla hastane hizmetlerini sağlayacağız. Evlerinde ekonomiye katkı sağlayabilecekleri projelere öncelik tanıyacağız.
REFAH MARKET
Artan enflasyon nedeniyle geçim derdi yaşayan hemşerilerimiz için ‘Refah Market’ kuracağız. Komşularına destek olmak isteyen hemşerilerimiz esnaflarımız da bu marketlere katkıda bulunabilecek.
BAŞIBOŞ SOKAK HAYVANLARINA SON
Şehirlerde hemen her gün bir çocuğumuzun hayatına kasteden başıboş sokak köpeği sorununu ahlak ve adaletten şaşmayan biz çözeceğiz. Sokak hayvanları için yaşanabilir, modern, konforlu barınaklar inşa ederken bu barınaklar internet üzerinden 24 saat canlı olarak izlenebilecek. Bu barınaklarda veteriner ve uzmanlar görev yapacak.
İBADETHANELERİN TEMİZLİĞİ
Beldemizdeki tüm ibadethaneleri haftada bir defa temizleyeceğiz. 
TAKSİM YANIMDA
İlçemizde ne yazık ki taksi bulmakta zorlanıyoruz. Hayata geçireceğimiz ‘Taksim Yanımda’ uygulaması ile bütün taksiler tek tıkla parmağınızın ucunda olacak.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum