Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde ilklerin buluşması

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı ile Türkiye’nin ilk 3D modelleme uygulaması olan Cubinter, 4-13 yaş arası çocuklara yönelik Sürüngenler Etkinliğinde Özel Bilge Eğitim Kurumları öğrencileri ile buluştu.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde ilklerin buluşması
18 Mayıs 2015 - 11:30

Öğrenciler, ilk olarak uzman eğitimciden Sürüngenler hakkında bilgi edindiler. Ardından  “3D Yazıcı Girişimcisi” Erdem İnanç'’tan Cubinter uygulaması hakkında bilgi alan öğrenciler, 3D modelleme öğretmekle kalmayıp, onları geleceğin teknolojisi 3D yazıcılarla da tanışma fırsatı buldular. Öğrenciler, yaptıkları sürüngenler modellemelerini yazdırma şansını yakaladı. 

Son olarak sürüngenler evinde yılan, mavi dilli kertenkele ve iguana gibi sürüngenler ile bir araya geldiler. 

Peki, Cubinter Nedir?

Cubinter, Türkiye’nin ilk 3D modelleme uygulamasıdır. 4-13 yaş arası çocuklara yeni ufuklar açmaktadır. Çocuklara sadece 3D modelleme öğretmekle kalmayıp, onları geleceğin teknolojisi 3D yazıcılarla da tanıştırmaktadır. Üstelik bu hizmeti tüm platformlarda (bilgisayar, akıllı telefon, tablet) sunmaktadır. 

Cubinter’da modelledikleri objelerin 3D yazıcıyla üretilmiş çıktılarını sunan firma, ilkokul ve ortaokul seviyesinde üç boyutlu modelleme ve üç boyutlu yazıcı kullanımını kapsayan müfredat sağlamakta, aynı zamanda işbirliği içinde olduğu kurum ve kuruluşlara etkinliklerinde katma değer sağlamayı hedeflemektedir.

Çocukların Minecraft, Lego gibi uygulamalardan alışık olduğu şekilde, küp ekleyerek veya çıkararak modelleme yapmasını sağlayan Cubinter, çocuklara üç boyutlu düşünme yeteneği, 3D yazıcı teknolojisiyle tanışma, 3D modelleme giriş ve oyunla öğrenme imkanı sağlamaktadır.

Türkiye ile bu uygulamayı tanıştıran kişi ise, kendisini “3D Yazıcı Girişimcisi” olarak tanımlayan Erdem İNANÇ’tır.

3D Modelleme Uygulaması Cubinter ile hayallerini 3D boyutlu olarak yazdırmak isteyenler, uygulamayı aşağıdaki linklerden edinebilirler.

www.cubinter.com

www.facebook.com/cubinter

www.twitter.com/cubinter

www.instagram.com/cubinter

www.linkedin.com/company/9416985