Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Faik Şahenk'ten anlamlı etkinlik

Yerli Malı Haftası kapsamında Darıca Faik Şahenk İlkokulu’nda düzenlenen değişik etkinliklerle öğrencilere yerli malı kullanmanın önemi anlatıldı.

Faik Şahenk'ten anlamlı etkinlik
19 Aralık 2019 - 15:19
Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan Yerli Malı Haftası Darıca Faik Şahenk İlkokulu’nda farklı bir içerikle kutlandı. Düzenlenen etkinliklerde yerli malı üretmenin ve kullanmanın önemi anlatılırken, günlük konuşmalarda Türkçe kelimeler kullanmanın önemine değinildi.
 
“TÜRKÇE’MİZE SAHİP ÇIKALIM”
 
Faik Sahenk İlkokulu Yerli Mali Haftası etkinlikleri kapsamında mali üretim yapan fabrikalarla iletişime geçilerek öğrencilere yerli malı üretiminin önemi anlatıldı. Başka bir etkinlikte ise  "Türkçe'si var iken" adı altında dilimize yerleşmiş olan yabancı sözcükler yerine Türkçe 'sinin kullanılması konusuna dikkat çekilerek Darıca merkezdeki otobüs durağı Türkçe sözcük kullanımına dikkat çekilecek şekilde süslendi. Okul içinde de öğrencilerin üstlerine dilimizdeki yabancı sözcükler ve Türkçe karşılıklarını gösteren kelimeler yapıştırarak dolaşıp farkındalık oluşturdular.